időjárás 2°C Marcella 2023. január 31.
logo

Ignác – A lelkek lovagja

Június 28-án az Erkel Színházban is bemutatják a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis kórusára írt musicalt Szent Ignácról. Vizy Márton zeneszerző és Tóth Dávid Ágoston szövegíró kétfelvonásos darabja modern, humorral teli, és fülbemászó, mai dallamokkal mutatja be a jezsuita rendalapító életútját.

Ignác – A lelkek lovagja

Erkel Színház
https://opera.jegy.hu/program/ignac-a-lelkek-lovagja-135968/831513 Jegyrendelés

Egy kardforgató lovag – aki aztán fegyverét Szűz Máriának ajánlja fel. Egy középkori szívtipró – aki megtérése után lemond a házaséletről, és papnak, szerzetesnek áll. Egy nem különösebben népszerű szent – aki társaival megalapítja napjaink egyik legnagyobb szerzetesrendjét.
A jezsuiták 2021-2022-ben ünneplik alapítójuk, Loyolai Ignác megtérésének 500., illetve szentté avatásának 400. évfordulóját. A kettős jubileum kiemelt eseményeként a miskolci Fényi Gyula jezsuita gimnázium Magis kórusa az Erkel Színházban is előadja Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston Ignác – A lelkek lovagja című musicaljét.
További részletek: https://jezsuita.hu/szent-ignac-musical/

Jegyvásárlás: ITT
Az előadás több száz diák és tanáraik önkéntes munkája révén valósul meg. Ha a mérsékelt jegyáron felül is támogatná a darab színpadra állítását, adományát az alábbi oldalon ajánlhatja fel: adomany.jezsu.hu

Fotó: jezsuita.hu