Számtalan olvasónk lehetett már abban a helyzetben, hogy elhatározta: finom és tartalmas ételekkel lepi meg családtagjait vagy barátait. Ilyenkor azonban óhatatlanul felmerült a kérdés: jó, legyen – de milyen bort kínáljon melléjük? E ponton talán még a rutinos szakácsok és a gyakorló konyhatündérek is elbizonytalanodnak. Mert hát csakugyan, milyen szempontok szerint dől el, mely ételek és borok számítanak összeillőnek, és melyek nem kedvelik egymást? E szerteágazó és az ínyencek körében is számos vitát kiváltó kérdésekben segít eligazodni Mészáros Gabriella könyve.
![](https://cdn.magyarnemzet.hu/2021/07/HGQ3cdsPrtHm5FQZSnEyfYt2vLYGKik5EZvQUsg-Zlo/fill/630/630/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY1ZmYzZDNhYzZmNzQwMDE5NzA1MjU1YzhlMjE4NjBj.jpg)
Fotó: Akó Kiadó