Fény derült a Loch Ness-i szörny rejtélyére

A Loch Ness-i szörny iránti érdeklődés talán még sosem volt ennyire felkapott, mint napjainkban. Legutóbb egy manchesteri nő, illetve egy ír férfi állította, hogy sikerült megpillantania Nessit. A hosszú évek során bizonyítékok tucatjai kerületek napvilágra, amelyek mind a szörny létezését szerették volna tudatni – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 06. 27. 9:15
null
A kép csak illusztráció. Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúltban a két legnagyobb és legismertebb Nessie-vadász választ adott azokra a kérdésekre, amelyek a legrégebb óta foglalkoztatják az embereket. Vajon létezik vagy sem a fenevad? Mi rejtőzik Loch Ness vízében, ha egyáltalán van ott valami különleges?

1973 óta vezeti a Loch Ness projektet Adrian Shine természettudós. Ekkor kezdett el kutatni a szörnyeteg után, egy Machan nevű kamrát is készített a lény befogására. A másik önjelölt Nessie-vadász, Steve Feltham is meg volt győződve 1991-ben, hogy ha Loch Nessbe költözik, elkaphatja a lényt. A mai napig a parton lakik, hogy minden furcsaságot és apróságot dokumentálhasson, illetve hogy kideríthesse az igazat.

Mára azonban mindkét szakember egyetért abban, hogy Nessie soha nem volt élő szörnyeteg, aki a tóban úszkálva ijesztgeti a turistákat.

A Loch Ness; előtérben Urquhart vára romjai
Fotó: Pixabay

Az évek során felmerülő különös esetekre is van egy értékelhető magyarázatuk, szerintük csupán az emberek képzelőereje csalta őket csapdába, és minden apróságba belelátták a Nessit.

A Nessie-láz kiindulópontja az volt, amikor 1933-ban George Spice és a felesége láttak egy hosszú nyakú történelmi lényt sétálni az autójuk felé, majd eltűnt a vízben.

Lisa Brennan is egy sötét lényről számolt be, ami négy méterre kiemelkedett a tóból. A nőnek sikerült rögzítenie az esetet, a felvételeken pedig egy L alakú valami tűnt fel, ami szerinte Nessie nyaka lehetett.

A kép csak illusztráció
Fotó: Pixabay

Érdekes ez az egész. Maga a tény, hogy az idők során több ezer józan ember vélte látni Loch Ness szörnyét, de a tudomány és nyolcvanévnyi expedíció nem vezetett eredményre, nagyon is furcsa. Vagy mi vagyunk borzalmasak abban, amit csinálunk, vagy a turisták egyszerűen a képzeletük rabjai lettek. Valószínűleg szenzáció gyanánt egy kicsit mindenki szeretné, ha tényleg ott lenne a vízben Nessie, de nincs ott, nem lehet ott, már valóban láttuk volna

– mondta Adrien.

Amikor harminc éve elkezdtem tanulmányozni a szörnyet, dinoszauruszt vártam és kerestem. Ma már nem így van, pedig nagy elvárásaim voltak Nessie felé... Nyilván az emberek úgy vélik, hogy minden kép, amit Loch Nessnél csinálnak, az egy kicsit bizonyíték. Sokan közülük képesek a fotók manipulálására is, a végén pedig tényleg elhiszik maguk is, amit látnak. Tudom, hogy Nessie-t soha nem fogom látni. A vízben valószínűleg több nagy méretű hal is él, és a turisták azokat látják a szörnyként, ami nem létezik. De legbelül azt kívánom, ne legyen igazam

– szögezte le Steve.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.