időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Módosulhat a Japán őstörténet – az archeogenetika segített

Forrás: MAGYARSÁGKUTATÓ INTÉZET
2021.09.30. 17:14 2021.09.30. 17:47
Módosulhat a Japán őstörténet – az archeogenetika segített

2021. szeptember 27-én megjelent archeogenetikai kutatás szerint három ősi népesség keveredéséből alakult ki a japánok génállománya. Az eddig ismert származási elméletüket jelentősen módosítani kell a harmadik komponens felfedezése által.

A korábbi kutatások két ősi populáció keveredéséből vezették le a mai japánok eredetében. Az egyik egy nomád, vadászó-gyűjtögető életmódot folytató nép, amelyhez a Dzsómon-kort kötjük (~Kr.e. 15 000-től Kr.e. 300-ig). A másik, egy északkelet-ázsiai népcsoport, akik időszámításunk előtt 900 körül érkeztek a mai Japán területére, hozzájuk a Dzsómon-kultúrát felváltó Jajoi-kort (~Kr.e. 300- Kr.u. 250) köthetjük - olvasható a Magyarságkutató Intézet cikkében.

jps
A kiotói Daiszenrjó Kofun síremlék (Forrás: Wikipédia)

A kutatás a Reveals Tripartite Origins of Japanese Populations címmel jelent meg.

Ezúttal a japán történetírást segítette ki az archeogenetika, ahogy hasonlóképp teszik itthon a Magyarságkutató Intézet archeogenetikusai. Kutatásaik a Kárpát-medence történeti népességeinek eredetének feltárásával pontosan meghatározzák a magyarság eredetét.

Legutóbb éppen az avar-magyar rokoni kapcsolódásra utaló publikációval került pontosításra történelmünk.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép forrása: Wikipédia

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.