időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Már a 11. Borkonferenciát rendezik meg március elején Budapesten

MAGYAR NEMZET
2023.01.27. 18:24 2023.01.27. 18:45
Már a 11. Borkonferenciát rendezik meg március elején Budapesten

Bormarketing stratégia, zérótolerancia, eredetvédelem, generációváltás, szőlőtermesztés és klímavédelem, kóstolós masterclassok? Ez csak néhány téma, amiről szó lesz március 3-án, a 11. Borkonferencián.

A március 3-i Borkonferencia már elérhető programját böngészve úgy tűnik, valóban húsbavágó és igen aktuális témákat feszegetnek majd a tavaszi eseményen. Vélhetően a legtöbb szakmabelit az éppen készülő nemzeti bormarketing stratégia érdekli leginkább, amelyről rögtön a konferencia elején lehet kapni majd tájékoztatást. Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos beszél majd az ekkor már ismerhető részletekről.

Már csak a téma mibenlétél fogva is ez igen erős felütésnek ígérkezik, de tovább olvasva a programot, a későbbiekben sem fognak a résztvevők unatkozni.

Lesz majd szó például a generációváltásról is, amellyel kapcsolatban Gere Andrea mondja el az ikonikus villányi pincészet személyes tapasztalatait.

A szakma profi művelőinek igazi csemege lesz Dr. Zsófi Zsolt, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem habitált egyetemi docense, intézetvezetőjének szőlőtermesztési előadása vagy az Agrárminisztériumot képviselő Gál Péter domináns szőlőfajtákról és az eredetvédelemről szóló prezentációja. Az erősen elméleti témákat kiválóan fogja illusztrálni és frissíteni a két kóstolós (!) fajta masterclass, amelyeknek keretein belül Kamocsay Ákosnak és Kiss Gábornak köszönhetően közelebbről is meg lehet ismerkedni az Irsaival, Cserszegivel és a Merlot-val. Ezek mellett a szőlőbirtokok mérethatékonyságáról is lehet tanulni Rábai László és Kovács Zoltán jóvoltából, valamint meg lehet ismerkedni Kiss Zsófia advanced sommelier nemzetközi tapasztalataival is.

 

A konferencia végére pedig igazi csemege érkezik, hiszen az interaktív kerekasztal-beszélgetés témája az alkoholfogyasztással szembeni zérótolerancia lesz, amelyre olyan nagyágyúk érkeznek, mint Knezsik István, az autós nagykoalíció elnöke, Óberling József ezredes úr, rendőrségi főtanácsos, Dr. Bátki Pál, ügyvéd, közlekedési szakjogász, illetve természetesen a téma borász szószólói.

A www.aborkonferencia.hu oldalon is nyomon lehet követni a program alakulását, ahol minden további részlet és jelentkezési feltétel is megtalálható. Végül, de nem utolsósorban fontos információ még, hogy

az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt ismerhetik meg a Borászok Borásza díj idei jelöltjeit!

Fotók forrása: www.aborkonferencia.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.