Úgy viszik az emberek Harry herceg könyvét, mintha ingyen osztogatnák

Egy hét alatt több mint 3,2 millió példányban kelt el Harry herceg Spare (Tartalék) című memoárja. Március közepén jön a magyar kiadás.

Belák Tamás
Forrás: MTI2023. 01. 20. 12:09
null
London, 2023. január 10. Megkezdik Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia Spare (Tartalék) címû emlékiratának árusítását egy londoni könyvesboltban éjfélkor, 2023. január 10-én. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak az Egyesült Államokban 1,6 millió példányt vásároltak meg a könyvből, ami így esélyes rá, hogy minden idők legnagyobb példányszámban megvásárolt memoárjai közé kerüljön – közölte a Penguin Random House kiadóvállalat.

 

A brit kiadó adatai szerint Nagy-Britanniában forgalmazása első napján 400 ezer fogyott a könyvből, beleértve az e-könyves és hangoskönyves változatot is.

 

A memoárt az Amerikában élő sussexi herceg J. R. Moehringer amerikai íróval együtt jegyzi, aki Andre Agassi Open című memoárján is dolgozott.

A Magyar Nemzet már korábban írt róla, hogy a Spare Michelle Obama Így lettem (Becoming) című könyvét is lekörözte. A volt First Lady írása 2018-ban egy hét alatt érte el az 1,4 milliós eladott példányszámot.

A közte és családja között régóta húzódó feszültségről Harry herceg így nyilatkozott a Good Morning America című amerikai reggeli műsorban:

A köztem és a családom között tátongó szakadék már a könyv megjelenése előtt sem lehetett volna ennél nagyobb.

A Spare 15 nyelven már megjelent, de előkészületben van további tíz nyelvre való fordítása is. Magyar nyelven március 17-én jelenik meg a Corvina kiadásában, Tartalék címmel.

Borítókép: Megkezdik a kötet árusítását egy londoni könyvesboltban éjfélkor, 2023. január 10-én (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.