Elsőre gyerekjátéknak tűnik, a végeredmény mégis csalódást keltő. A kolbász sütése nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk, hacsak nem vetünk be egy meglepő trükköt – olvasható a Mindmegette cikkében.

A sült kolbász a magyar családok egyik legkedveltebb étele, amelyet könnyű elkészíteni – vagy mégsem? Biztosan jártunk már úgy, hogy a kolbászt jónak ítéltük ránézésre, aztán kiderült, hogy csak kívül sült meg, belül félig nyers maradt. Hogy ne járjunk így, csupán egy ötperces trükkre van szükségünk. Mutatjuk, mikor és hogyan kell bevetni.
Ez a kolbász sütésének a titka
Erre a módszerre esküsznek a séfek is, a titok pedig az, hogy ne a serpenyőben kezdjük a kolbász készítését. Carla Lalli Music szakácskönyvszerző és gasztroújságíró szerint a kolbász akkor lesz igazán egyenletesen átsült, ha még sütés előtt pár percig megpároljuk kevés vízben. Ez az apró trükk csodát tesz:
- belül már elkezd megfőni,
- a héj rátapad a töltelékre,
- sütés közben kisebb eséllyel reped ki,
- és minden finom szaft benne marad.
Tehát tegyük a kolbászokat egy lábasba, öntsünk alájuk annyi vizet, hogy félig ellepje őket, majd 6-7 percig hagyjuk gyöngyözve főni. Ennyi elég is: részben elkészültek, de még hátravan a pirítás.
A teljes cikket a Mindmegette oldalán olvashatják el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com)




















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!