idezojelek

Üzenjünk együtt a baloldali ellenzéknek!

Sohasem volt még olyan fontos a békemenet, mint most.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix szíve mindig a torkában dobog, ha március 15. közeledik. Egyrészt azért, mert ez az egyik legszebb és legszentebb nemzeti ünnepünk, másrészt pedig azért, mert szinte mindig aktuális, mindig tud olyan üzenetet hordozni, ami az adott esztendőben hatalmas jelentőséggel bír. Ez az ünnepünk örök érvényű. Ebben az évben ráadásul, ha lehet úgy fogalmazni, még jelentőségteljesebb és fontosabb, mint eddig bármikor. Választás éve van és sokunk nagy-nagy örömére ismét lesz békemenet, ahol újra együtt dobbanhat több százezer magyar ember szíve. Ráadásul a szomszédunkban háború van. Így a mostani békemenet a béke melletti szelíd, de erőteljes állásfoglalás is lesz.

– A békemenet mint elnevezés fennállása óta soha nem volt annyira aktuális, mint most – rögzítette Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája a békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) sajtótájékoztatóján. Mint Bayer elmondta, az egyetlen normális, értelmezhető és helyes politika a béke igenlése. 

Természetesen Stefka István is hasonlóan vélekedett, visszautalva a korábbi békemenetekre is:

– A békemenet célja nem változott semmit a tíz évvel ezelőtti, első békemenethez képest: nem leszünk gyarmat. Az író-publicista közölte: keletről a háború, nyugatról pedig a globalizmus-liberalizmus fenyegeti hazánkat. Ahogy arra kitért, Magyarország ragaszkodik a több mint ezeréves keresztény múltjához. – Ezeket meg akarjuk védeni, ezért vonulunk utcára. 

Felhévizy átérezve a közelgő békemenet különös jelentőségét, úgy döntött lemegy Reinfrak nénihez és megkérdezi tőle, hogy áll a ház mozgósításával. A ház mindentudó, örökmozgó tyúkanyója nagyon örült a hírlapíró érdeklődésének és örömmel tájékoztatta a fejleményekről: 

– Kedves Félix, nagyon boldog vagyok. Nem fogja elhinni, mi történt. Én már hosszú évek óta toborzom az ismerőseimet, szomszédaimat, barátaimat ezekre a csodálatos, felemelő hangulatú békemenetekre, de ilyet még nem tapasztaltam soha. Minden eddiginél több embert sikerült mozgósítanom, ráadásul már sokan voltak, akik maguk kérdezték, hogy Terikém, akkor hol is találkozunk. Csodálatos ez, szerkesztő úr! Tudom, hogy most még fontosabb a békemenet, mint bármikor volt eddig, hiszen nagyon fontos választás előtt állunk, és ez a gonosz háború is itt van a szomszédunkban. Most a béke és a biztonság a legfontosabb. Ez az ellenzék képes lenne belevinni minket ebbe a háborúba. Fegyvereket, katonákat és újabban, hallom, hogy lőszert is vinnének a harctérre. Ezt nem szabad megengedni! Csak a bajt hoznák ránk ezek a felelőtlen baloldaliak a hatalom megszerzésének reményében. Ebben a helyzetben Orbán Viktor miniszterelnök úrra van szüksége az országnak, az ő éleslátására, higgadtságára és nemzetközi tapasztalataira. Nem holmi eszement szerencselovagokra és a nemzetközi baloldal hazai helytartóira. Ezért is fontos, hogy minél többen legyünk március 15-én – mondta boldogan Reinfrank néni, és megmutatta azokat a gyönyörű, kézzel horgolt kokárdákat, amikből már negyven darabot készített a békemeneten résztvevő csapat tagjainak.

Felhévizy kicsit zavarban volt, amikor Reinkrank néni neki is ajándékozott egyet a saját készítésű kokárdák közül, de örömmel fogadta el és megígérte, hogy a szíve fölött fog díszelegni 15-én. Egyúttal abban is megegyeztek, hogy együtt fognak majd menni a békemenetre, útközben csatlakoznak majd hozzájuk Reinfrank néni barátai és ismerősei. 

– Milyen nagyszerűek a magyar emberek. Képesek összefogni a jó ügy érdekében. Ráadásul most valóban be kell bizonyítanunk, hogy együtt erősek vagyunk, ki kell állnunk a béke mellett és hazánk biztonságáért. Üzenjünk együtt a felelőtlen, haszonleső baloldali ellenzéknek: nekünk Magyarország az első! Ezért én mindenképpen ott leszek a békemeneten! – gondolta büszkén Felhévizy Félix, és már fel is tűzte a kabátjára, a szíve fölé a kézzel készített kokárdát. 

Legyenek ott önök is a békemeneten! Legyünk minél többen! A hazánkért, a békéért és a jövőnkért!

Borítókép: A 2021. október 23-i békemenet (Fotó: Kurucz Árpád)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.