időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Balul sült el Lendvai nagy leleplezése

Felhévizy Félix
2022.10.30. 06:35 2022.11.02. 10:49
Balul sült el Lendvai nagy leleplezése

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Felhévizy Félix egy kicsit meghűlhetett, mert bizony fránya nátha és elég magas láz is gyötörte az utóbbi napokban. Igyekezett minden gyógymódot felhasználni a gyógyulás érdekében, gyógyszerekkel és a hagyományos kalapkúrával is próbálkozott. Egyelőre azonban nem koronázta siker a felépülésre tett lépéseit. Úgyhogy éppen egy pléddel betakarózva a kedvenc foteljában ült és dolgozott egy határidős cikken, amikor váratlan vendége érkezett. Meglepetésre Reinfranck néni állt az ajtóban: 

– Kedves Félix, láttam, amikor lent volt a közértben, hogy bizony elég csúnyán meg van fázva. Ezért gondoltam, hogy hozok egy kis gyömbért. Ebből kellene a forró teájába belereszelni egy kis adagot, higgye el, azonnal kihúzza magából ezt a makacs náthát. 

– Nagyon szépen köszönöm a kedvességét, Reinfranck néni, így már egész biztos meg fogok gyógyulni – köszönte meg a váratlan ajándékot a hírlapíró, majd bevitte a gyömbért a konyhába. 

A ház őrszeme, mindenki kedvenc harsonája azonban nem elégedett meg azzal, hogy az ajándéka célba ért, belekezdett a mondókájába: 

– Tudja, szerkesztő úr, én nem értem ezt az ellenzéket. Sorra bukják el a választásokat, és mégsem tanulnak a hibáikból. Bár meg kell azt is mondani, hogy nem nagyon van kiből válogatniuk. Gyakorlatilag mindenki lejáratta már magát. Ezért figyeltem meg azt, hogy a régi nagyöreg szoci, Lendvai Ildikó rendszeresen figyeli és kommentálja a heti történéseket. Legutóbb is például Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújára reagál a Facebook-oldalán. Mindig valami nagyon nagy dolgot szeretne mondani, de valahogy mindig balul sül el a próbálkozása. Ezúttal sem volt másképpen. Kiragadott az interjúból két kis rövid részletet, és a régi pártállami múltjának köszönhetően igyekezett kifordítani a szövegrészeket és a baloldal számára fogyaszthatóvá tenni:

„Jó, hogy a miniszterelnök végre megszólalt a rádióban pénteken, rossz lett volna iránytű nélkül bizonytalankodni a hosszú hétvégén, az ünnepek alatt. Most van legalább négy napunk rá, hogy emészthessük pl. ezt: „Ami kötelező az unióban, az általában rossz a magyaroknak.” Így lehet ez a demokráciával és a jogállammal, mi valószínűleg bele is pusztulnánk, a hülye unió meg erőlteti.” 

Természetesen semmi ilyen nem hangzott el a beszélgetésben, ismét galád módon csúsztatott a szocik egykori nagyasszonya. Annyi történt, már csak a tisztánlátás végett is el kell mondanunk, hogy a miniszterelnök azt az álláspontot képviselte, hogy ebben a háborús helyzetben a józan ész a békét támogatja. A közös gázbeszerzésről szólva jelentette ki, hogy Magyarország el tudja magát látni gázzal, a nyugatiak meg nem, ezért nem látja értelmét, hogy a Nyugattal közösen szerezzen be gázt az ország. Az unió olyan döntéseket is hozott, amelyek a magas árakhoz és a hiányhoz vezettek, és mindez a szankciók miatt alakult ki – tette hozzá. Magyarországnak nincs kifogása a szolidaritás ellen, és bármelyik tagállam kisegítheti gázzal a másik országot, de ez ne legyen kötelező. Majd egyértelműen fogalmazott: 
„[…] Én azt tanultam meg a nemzetközi politikában, hogy a minél bonyolultabb javaslatok esetében gyanút kell fogni, ami kötelező az unióban, az általában rossz a magyaroknak. […] a szankciók magasabb energiaárhoz vezetnek, és ez felelős az inflációért. Az élelmiszer-infláció mögött is javarészben az energiaár van." 

Tehát Lendvai Ildikó megint szándékosan összekeverte a szezont a fazonnal. Pusztán azért, hogy tovább hergelje a baloldali szavazókat és elterelje a figyelmet arról, amit valóban bejelentett Orbán Viktor, hogy ki fogja terjeszteni a kormány az ársapkás termékek körét – mondta el Felhévizynek karakánul Reinfranck néni a meglátásait, majd dobott egy puszit a hírlapírónak és eltűnt a lépcsőfordulóban.

– Megint igazat kell adnom a ház hírmondójának, tökéletesen látja a dolgokat. Nincs a miniszterelnöknek potenciális kihívója a baloldalon, ezért kiabálhatnak be a pályán kívülről ezek a rosszindulatú, levitézlett régi figurák. De amíg ilyen éberek a magyarok, mint Reinfranck néni, addig nem lehet semmi baj – gondolta magában Felhévizy, majd reszelt egy kis gyömbért a teájába, abban a reményben, hogy használni fog, ugyanis még ma le kell adnia egy jegyzetet.

Borítókép: Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.