idezojelek

Vadai Ágnes cselezni próbált, de összeakadtak a lábai

Ahogy mondani szokták, elküldték gyufáért.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Ahogy mondani szokták, elküldték gyufáért.

Felhévizy Félix hatalmas Fradi-szurkoló. Gyermekkora óta nagy rajongója a zöld-fehér klubnak. Voltak gyengébb időszakai a fővárosi csapatnak, de most van ok az örömre, hiszen a csapat az első helyen telel a nemzeti bajnokságban és a nemzetközi porondon is letette a névjegyét, hiszen megnyerte az Európa Liga csoportját, így bekerült a második számú kupa tizenhat legjobb csapata közé. Félix, ha teheti mindig kilátogat a Fradi mérkőzéseire. Kiskorában édesanyja sokszor rápirított, amikor egy-egy győzelem után madarat lehetett volna vele fogatni, mondván, nem lesz olcsóbb a kenyér a boltban, hiába nyert a Fradi. A hírlapírót természetesen nem hatották meg ezek a szavak, mindig túláradó érzelmekkel viseltetett kedvenc csapata iránt. A mostani sikerek mellett a legemlékezetesebb örömélménye Félixnek a legendás, 1995-ös Bajnokok Ligájába jutott csapat szárnyalása volt. Az akkori Fradi, itthon döntetlent játszott a spanyol sztárcsapattal, a Real Madriddal, jó meccseket játszott a holland Ajaxal, és amire mindenki a legszívesebben emlékszik: egy hármast rúgott Zürichben a Grasshoppersnek. Az biztos, hogy minden focirajongó – néhány kivételtől eltekintve – boldogan emlékszik vissza Knézy Jenő legendás közvetítésére és az akkor 21 éves szőke hajú srác remeklésére. Vincze Ottó azon a mérkőzésen két parádés gólt rúgott az egyébként remek svájci kapus, Zuberbühler kapujába és egy csapásra hős lett. Ottó két remekbe szabott gólját sokszor idézik fel, a ma már deresedő hajú szurkolók egy-egy korsó sör társaságában, boldogan anekdotázva.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy is szívesen beszélget a barátaival arról a varázslatos zürichi estéről és Vincze káprázatos cseleiről és góljairól. Most azonban nem a sportérték miatt került a reflektorfénybe Vincze Ottó neve, hanem sokkal inkább a Gyurcsány-párt egyik leghangosabb képviselőjének, és nem mellékesen, a Dobrev-árnyékkormány honvédelmi árnyékminiszterének a jóvoltából. 

Vadai Ágnes ugyanis nem meghazudtolva önmagát, fogást próbált keresni a kormányon. Írásbeli kérdést intézett Szijjártó Péterhez, azzal a címmel, hogy: Mit csinál pontosan Vince Ottó a magyar külügynél?

A választ a jól informált és módfelett felkészült árnyékminiszter kérdésére Magyar Levente külügyi államtitkár adta meg, méghozzá zseniálisan: 

„A kérdésben szereplő Vince Ottó nevű személy nem dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ellenben Vincze Ottó sportdiplomáciai feladatokat lát el”.

Vadai Ágnes focihasonlattal élve cselezni próbált, túl akart járni a kormány eszén, de összeakadtak a lábai. Ugyanis még a szóban forgó egykori játékos nevét is képtelen volt pontosan használni. Arról nem is beszélve, hogy a korábbi válogatott labdarúgót, Szijjártó Péter még 2020 májusában bízta meg a barcelonai magyar örökség feldolgozásával. Ezt a döntését a miniszter azzal indokolta, hogy Vincze az utolsó magyar játékos, aki számításba jött az FC Barcelona felnőtt csapatánál. Erről egész biztos, hogy illett volna hallani a DK üdvöskéjének, ha már a fociban annyira sem jártas, hogy helyesen írja le Vincze Ottó nevét.

Az árnyékminiszter asszony ezzel a körmönfontnak szánt magánszámával ismét kiállította a szegénységi bizonyítványt az egész baloldali ellenzékről. Ismét egy focihasonlattal élve, nagyon csúnyán elküldték gyufáért. Hiszen az ilyen fokú tájékozatlanság az álmoskönyvek szerint sem vet túl jó fényt a magát kompetensnek, hozzáértőnek feltüntetni szándékozó politikusokról – gondolta magában Felhévizy, de ezúttal még Vadai sem tudta elrontani a kedvét, hiszen ma indul a világbajnokság Katarban: sör és pattogatott kukorica bekészítve.

Borítókép: Vadai Ágnes az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 19-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.