időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Kálmán Olga pikáns karácsonyi csókja

Felhévizy Félix
2022.12.25. 06:35 2022.12.25. 09:06
Kálmán Olga pikáns karácsonyi csókja

Figyelem! Egy fiktív karácsonyi történet következik.

Felhévizynek nagyon szépen telik a karácsonya. Minden azzal kezdődött, hogy sikerült egy nagyon szép ezüstfenyőt vásárolnia a piacon. Már az autóban is érezhető volt az a semmivel sem összetéveszthető fenyőillat, ami áradt a kecses kis fából, de amikor a meleg szobában a hírlapíró felállította, az egész lakás azon nyomban tele lett a csodás, melegséget árasztó, nosztalgikus illattal. Félix minden évben megfogadja, hogy majd jövőre nem fáradozik igazi fával, vesz egy szép műfenyőt és le van tudva a gond a faállításról. Aztán mégis, ahogy közelednek az ünnepek valahogy mindig igazi fát vesz. Talán így is fog ez már maradni az idők végezetéig, hiszen a karácsony fenyőillat nélkül nem lenne teljes. A díszítéssel is sok időt szokott tölteni, mert régi, még a nagymamájától kapott üvegből készült díszeket használ, évről évre és bizony ezek a mesés kis kincsek nagyon törékenyek, így akkurátus, precíz munkát követelnek meg. 

Az égősorral pedig minden évben megjárja, hiába csomagolja el figyelmesen, valahogy a szekrény felső polcára helyezett dobozában minden évben összegubancolódik. De a végeredmény mindig kárpótlást nyújt a kis szenvedésért. Így történt ez idén is, csodálatos lett a karácsonyfa. Mint mindig, az idei ünnepen is a megszokott helyére került, a hírlapíró kedvenc fotelja mellé, az ablak alá. 

Félix nagyon szeretett ebéd után leülni a foteljába és olvasni valami szép régi könyvet. Ilyenkor legtöbbször el is szundított. Most is ez történt. Azonban idén az eddigiektől eltérően Felhévizy álmodott is…

Úgy látszik nagyon sokat foglalkozott az év során közélettel és a politikával, mert az álmában egy parlamenti ülést látott, ahol Orbán Viktor beszélt a kormány intézkedéseiről, terveiről. A hírlapíró álmában éppen a beszéd végébe kapcsolódott be, amikor is meglepetésére az egész országgyűlés megtapsolta a miniszterelnök felszólalását. Bizony, még az ellenzék is. Ezt követően Kövér László megadta a szót Kálmán Olgának a DK- féle árnyékkormány szóvivőjének, aki a következőket mondta: 

„Nagy érdeklődéssel hallgattam a miniszterelnök úr szavait. Örömmel tapasztaltam, hogy milyen átfogó és hiteles képet festett az ország jelenlegi helyzetéről és a jövő évi terveiről. Tudjuk, hogy nagyon nehéz éven vannak túl a magyar emberek. Alig, hogy kijöttünk a Covidból, rögtön a szomszédunkban dúló háború negatív gazdasági hatásaival kellett szembenéznünk. Mi itt az ellenzéki oldalon is látjuk és tudjuk, hogy a kormány nagyon sokat tesz azért, hogy a magyar embereknek a terheit enyhítse. Ezeket a lépéseket elismerjük és konstruktív ellenzékként segítjük a kormány munkáját. Hiszünk abban, hogy a demokrácia egyik legfontosabb értéke, hogy az ellenzék a kormánnyal közösen is tud döntéseket hozni, azokban a nemzeti kérdésekben, amelyek a magyar emberek érdekeit szolgálják. Ezért engedje meg, miniszterelnök úr, hogy az ellenzék nevében megköszönjem a kormány egész éves, áldozatos munkáját.” 

Felhévizy az egyik hátsó padsorból figyelte az eseményeket, de majdnem leesett az álla. Ekkor azonban az eddigiektől is szokatlanabb dolog történt. Kálmán Olga felállt a helyéről és odament Orbán Viktorhoz, kezet fogott vele, majd balról és jobbról is megcsókolta a kissé meglepett miniszterelnök arcát…

Na ez volt az a pillanat, amikor Felhévizy hirtelen felriadt az álmából, egy kicsit gyöngyözött a homloka a sokkhatástól, de miután ivott egy pohár hideg vizet, azonnal visszazökkent a való világba. Úgy látszik az erős fenyőillat, vagy talán az a bögre forralt bor lehetett az oka, ennek a nagyon felkavaró álmomnak.

– Nem tagadom, jó lenne, ha a baloldali ellenzék valóban ilyen konstruktív lenne és tényleg a magyar emberek érdekeit tartaná szem előtt, nem pedig a saját és ki tudja még kiknek az érdekeit. De ez csak álom és fikció, természetesen jól tudjuk, hogy ez soha nem fog bekövetkezni, továbbra is nagyon keményen kell küzdeni a baloldallal, Gyurcsánytól, egészen Kálmán Olgáig – gondolta magában Felhévizy, majd inkább töltött magának a forralt bor helyett a vidéki rokonaitól kapott bodzaszörpből, mert este inkább pufók kis angyalokkal akart álmodni, mint a DK árnyékkormányának független, objektív műsorvezetőből lett szóvivőjével.

Borítókép: Kálmán Olga, a DK képviselője felszólal a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.