Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

idezojelek

Lilut utolérte a súlyos titkának sötét árnyéka

Kínosan magyarázkodott az Orbán-gyűlölő influenszer.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A választási kampány során többször szóba kerültek az influenszerek. Mint ismert, Pressmannél vendégeskedett ennek a társaságnak a színe java. Ez nem volt véletlen, mert a nemzetközi baloldal felismerte, hogy miként tudja felhasználni ezeknek az embereknek a népszerűségét. Ebben élen járt az amerikai nagykövet. Ő már korábban elkezdte magához édesgetni a nagy nézettségnek örvendő influenszereket és népszerű közéleti figurákat. Ezekről a találkozókról pont az egyik népszerű youtuber, Dancsó Péter, az RTL korábbi sztárja, a Videómánia csatorna tartalomkészítője rántotta le a leplet. Azt nem tudhatjuk pontosan, hogy mi történt ezeken a beszélgetéseken, annyi azonban bizonyos, hogy Dancsó Péter a videójában beszámolt arról is, hogy őt is próbálták befűzni, és hogy lassan már alig vannak olyan tartalomgyártók, akik nem álltak be ebbe a – ahogy fogalmaz – „belpesti szektába”.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Létezik azonban úgynevezett tartalomgyártóknak egy olyan csoportja is, akik magukat álnok módon függetlennek és objektívnek állítják be, de egyébként rendre a miniszterelnök, a kormány és a nemzeti oldalhoz köthető közszereplők tevékenységét monitorozzák, és igyekeznek minden létező módon lejáratni a tevékenységüket, megszólalásaikat. Ez egy jól szervezett társaság, együtt mozognak a komplett baloldallal.  Ennek az influenszer-siserahadnak az egyik legikonikusabb és egyben az egyik legirritálóbb alakja Lilu. Az RTL műsorvezetője gyakorlatilag mindent azonnal kommentál, amit a balos média felkap. Legutóbb azonban egy nagyon csúnya titok látott róla napvilágot. 

Fiala János KeljFelJancsi című talk-show-jának Rákay Philip médiaszakember, producer volt a vendége, aki elmesélte, hogy miután ő volt a házigazdája 2002 áprilisában annak az emlékezetes Fidesz nagygyűlésnek a Kossuth téren, gyakorlatilag kitaszított lett a média világából. A műsorvezető felidézte Rákay Philip egy korábbi megszólalását is, amelyben arról beszélt:

„Egyik igen jól ismert, ma is népszerű műsorvezető társam összehívta a zenetévé vezetőségét, fellázítva ellenem szinte a teljes stábot, számonkérve a vezérigazgatót, hogy miért nem rúgnak ki azonnal, mert állítólag őt is nácizzák miattam.”  Majd rákérdezett arra, hogy ki volt ez az illető, mire Philip habozás nélkül rávágta, hogy Lilu volt az.

Philip szavai nagy megdöbbenést keltettek. Az RTL műsorvezetőjének viselkedése számunkra, itt a nemzeti oldalon nem volt meglepő, hiszen tudtuk jól, hogy Lilu már akkor is a baloldal szekerét tolta. Azonban az a kínos tény, hogy a műsorvezető társa, kollégája ellen fordult, semmiképpen nem vet rá jó fényt. Azzal, hogy ez a történet kiderült végre, az igazságos, haladó gondolkodású, elfogadó, jóemberkedő álarc végérvényesen a porba hullott.

Nagyon úgy tűnik, hogy Lilu nem tudta megemészteni, hogy napvilágra került ezt a valljuk be, elég csúnya húzása, most például a Partizán műsorában próbálta meg kínosan magyarázni a bizonyítványát:

„Az valóban úgy volt – és ezt Philip nagyon jól el is mondta –, hogy én akkor kezdeményeztem egy olyan értekezletet a vezetőséggel, ami arról szólt, hogy én kifejeztem az aggályomat azzal kapcsolatban, hogy szerintem ennyire erősen benne lenni a pártpolitikában egy zenetévés műsorvezetőnek nem szerencsés, hiszen első szavazókhoz beszélünk. […] Egyébként én azt őszintén tisztelem, hogy Philip első perctől kezdve ezt az értékrendet képviselte. Ő nem megélhetési fideszes, hanem ez abszolút az ő értékrendje volt. Nekem az etikai problémám, mint tévés volt. […] Pontosan az volt a problémám, ami most azzal, amikor egy híradós elmondja, kire kéne szavazni. Egyszerűen etikátlan tévézés ez számomra. És akkor kicsiben, fiatalként ugyanez volt, csak a zenetévére kivetítve.”

Finoman szólva, nem győzött meg Lilu mosakodása, de ez sem lepett meg, hiszen a baloldali, liberális figurák mind így gondolkodnak. Azt állítja, hogy etikai problémája volt azzal, hogy anno Rákay Phillip a Fidesz-rendezvényen szerepelt mint műsorvezető. Az azonban már nem etikátlan az ő olvasatában, hogy az RTL műsorvezetőjeként szakmányban kritizálja a miniszterelnököt és a kormányt. Ez belefér, hiszen ilyen az a bizonyos kettős mérce, amit rendre sunyi módon alkalmaznak a baloldalon.

Ezt a kínos magyarázkodást azonban már a baloldalon sem veszik be, úgyhogy rossz hírem van Lilunak: súlyos titkának sötét árnyéka élete végéig kísérteni fogja.

Borítókép: Lilu (Forrás: YouTube/Képernyőkép)

. .  .

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Háború a turulszobor ellen

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A Tisza elmosta a régi ellenzéket

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.