idezojelek

Szoboszlai Dominikon és a magyar srácokon verik el a port a baloldali gyűlöletkeltők

Szégyen!

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Felhévizy nagyon szereti a focit, de nem úgy, mint azt annak idején Gálvölgyi gunyorosan mondta, hanem őszintén, tiszta szívből. Ha nyer a magyar válogatott akkor madarat lehet vele fogatni, ha kikap akkor képes belebetegedni egy-egy zakóba. Félix minden Eb-mérkőzést néz, követi a csoportok állását, figyeli a lehetőséget, miként tud még a magyar válogatott továbblépni a csoportjából az első két csoportmeccsen elszenvedett fájó vereségek ellenére. Ma este még elérhet a nemzeti csapat egy olyan eredményt, ami hőn áhított nyolcaddöntőt érhet, de ehhez győzni kell, nincs mese.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonban mint mindig, ilyen esetekben most is előkerültek a baloldali gyűlölködők, a károgók, a mindenben csak a rosszat látó, cinikus figurák. Sebestény Balázs a VIP-szektorból gúnyolódott a magyar csapaton, Havas Henrik és Hegyi Iván is élcelődött az eredményeken, de Kaltenbach Jenő a Párbeszéd hajdani államfőjelöltje volt ezek közül a legocsmányabb. A baloldali jogtudós a következőt írta ki a Facebook-oldalára:

„Szokás szerint nagy mellénnyel induló magyar fociválogatott kiesett az Eb-n, ráadásul a fővezér jelenlétében Stuttgartban. […] a Fekete Sereg sem segített. Németország–Magyarország 2-0.” 

Kaltenbach megragadta az alkalmat és szokásához híven nemcsak a miniszterelnökbe szállt bele, hanem még a hűséges, a csapat mellett hóban-fagyban, vagy éppen perzselő napsütésben is kitartó magyar szurkolókba is.

– Ezek az emberek nem értenek ebből az egészből semmit, ezeknek az embereknek a meccs előtt több tízezer torokból felcsendülő Nélküled című dal felesleges magyarkodás, egy giccs. Mint ahogy a piros-fehér-zöld lobogó is zavarja őket, a Himnuszunkról nem is beszélve. Szerencsére sokkal, de sokkal többen vagyunk azok, akiknek ezek a dolgok nagyon sokat jelentenek, akiknek a nemzeti összetartozás mindennél fontosabb, és akkor is ugyanúgy szeretjük Szoboszlaiékat, ha győznek és ugyanúgy, ha veszítenek. A lényeg a küzdelmen van, az a fontos, hogy kitegyék a szívüket és a lelküket a pályára. Nekünk nem kell ennél több, mert magyarok vagyunk.

Természetesen győzni szeretnénk mindig, de tisztában vagyunk azzal, hogy ezt nem mindig jön össze – gondolta magában Felhévizy, és behűtött estére két palack vörösbort, hátha lesz okunk ünnepelni. Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

Borítókép: Szoboszlai Dominik, Dárdai Márton és Schäfer András a himnuszt hallgatja (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.