idezojelek

Donáth Anna és Szél Bernadett összeborult, a szív megszakad

Mi jöhet még?

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Donáh Anna szappanoperákat megszégyenítő dramaturgiával megkomponált posztban állt ki pénteken a gonosz népnyúzó hatalommal szemben. Egykori harcostársát, Szél Bernadettet ölelte meg forrón a drámai hatású kép kedvéért és a következő szöveget írta hozzá:

 „Van úgy, hogy az ember kétszer sem gondolja meg, hogy ott van-e a helye. Ilyen volt, amikor 2022-ben Iványi Gábort vegzálta a NAV, és természetesen ilyen volt a ma reggel is, amikor Szél Bernadettet idézte be az ügyészség ugyanazért, amiért engem is. Akkor is büszkén álltam Detti mellett, éppúgy, ahogyan ma reggel is. Mert ő sem gondolkodik kétszer, hogy menjen-e, amikor a morális meggyőződése azt diktálja. Ha mindannyian így tennénk, ma senkinek sem kellene félnie retorzióktól. Álljatok ki egymásért, hogy érted is kiálljanak mások!”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, még szeptember elején a Fővárosi Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként Donáth Anna volt európai parlamenti képviselőt – áll a Központi Nyomozó Főügyészség Mandinernek megküldött közleményében. 

Emlékezetes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága előtt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folytatott büntetőeljárásban (alapügy) a nyomozó hatóság tagjai 2022. február 21-én a fővárosi VIII. kerületben, a botrányairól elhíresült Iványi Gábor metodista lelkész nevével fémjelzett Oltalom Karitatív Egyesület központjaként működő ingatlanban kutatást és lefoglalást végeztek. Donáth Anna – akit még akkori európai parlamenti képviselői mandátuma sem hatalmazott fel nyomozati cselekményben való részvételre – két kézzel tolta a közvetlenül előtte álló Iványi Gábort a mögötte elhelyezkedő pénzügyőröknek. 

Nagyon úgy tűnik, hogy a szabályokat sem képesek betartani a baloldali politikusok. Hiszen nem Donáth volt az első, akinek meggyűlt a baja a rendőrséggel. Fekete-Győr András szintén exelnököt februárban másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték a 2018-as „rabszolgatörvény” elleni demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt. A büntetést ugyan a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette, az ítélet nem tett jót Fekete-Győr politikusi reputációjának. Mint ahogy Donáth Anna és az egész Momentum népszerűségét egyaránt megtépázták ezek a botrányok. 

Szél Bernadett, az LMP korábbi miniszterelnök-jelöltje is hasonló cipőben jár, őt is hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatták ki. A többi baloldali elvtársához hasonlóan ő sem hajlandó vállalni a felelősséget a tettéért. Az Index tudósítása szerint a volt politikus a következőket mondta:

 „Magyarország sorsát azok az emberek fogják jó útra vinni, akik azt mondják, hogy ilyen körülmények között is azt cselekszik, ami helyes. Én így jártam el, így járok el, és a továbbiakban is így járok el.”

Mindenesetre a könnyes szelfi elkészült, Anna és Bernadett összeborult, a követők lájkolhatnak kedvükre.

A kutya ugat, a karaván pedig halad.

Borítókép: Donáth Anna és Szél Bernadett nagyjelenete (Fotó: Donáth Anna - Facebook)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindenütt előretörnek a patrióták

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU korlátozza szuverenitásunkat

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péterből nem lesz az, amire vágyik.

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.