Badhanna – eredeti és újra gondolt távol keleti ízek a Belvárosban

A Badhanna igazából nem egy vonalat visz a számos távol-keleti kultúra konyhaművészete közül. Fúziós étterem, amely autentikus módon ötvözi a vietnami, a maláj, a kínai és a japán gasztronómia legjobb ízeit. Emellett nemcsak egyszerű étterem, hanem koktélbár és éjszakai szórakozóhely is.

2022. 12. 21. 9:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az is igazi feladvány az egyszeri vendégnek, hogyan is ejtik az étterem nevét: Badhanna. Így, ahogy írjuk, azaz kicsit ázsiaiasan, vagy angolosan („Bed Hanna”)? Elárulom, ez utóbbi a megoldás. Ő egy kitalált kalandornő, aki végig vezet bennünket a távol-keleti országok gasztro-kultúráján.

Fotó: Viszlay Márk

Az éttermet a budapesti Belvárosban, a Szent István bazilika tőszomszédságában, a Herceprímás utcában találjuk. Ebből is látszik, hogy elsősorban a turistákra számítanak, mint elsődleges vendégek. A belső tetszetős, többszörösen bontott a tér, ami viszi a szemünket és felfedezésre csábít. Hongkong sikátorait idézi, mind színvilágában, mind sejtelmes megvilágításában. 

Elsőként a bár tűnik fel, ahol már az étkezés előtt belekóstolhatunk kicsit Ázsia ízeibe egy-egy tetszetős koktéllal.

Mi a Roku meggyes gin tonicot, és az Orange Negronit próbáltuk ki, és tényleg eszünkbe jutottak a jellemző távol-keleti illatok, aromák.

Fotó: Viszlay Márk

Bármennyire is az ázsiai konyha a legfőbb csapásirány, talán sokaknak furcsa lehet, hogy a séf magyar. Cser Ádám többek között vezette a Michelin Bib Gourmand-nal díjazott Comptoire Gascon nevű vendéglátóegységet is. Itt fedezte fel magának vietnami konyhát. Célja, hogy fogásaival minél hitelesebben adja vissza az általa megtapasztalt ízeket és hangulatokat, olyan formában, hogy az a hazai és a fővárosba látogató nemzetközi közönség számára is újszerű és izgalmas legyen.

Fotó: Viszlay Márk

Az étterem nagy sikerű fogása a gyoza, ami töltött tésztabatyut jelent és számos elkészítési módja van. Ez egyik például olyan, mint a mi barátfülénk vagy a szlávok pirogja, csak kicsiben. A legjellemzőbb töltelékek: a húsos és a zöldséges, de itt is találkozhatunk érdekességekkel, mint a királyrákos, a tépett teriyaki csirkés, vagy a zöldfűszeres tojásos. A sokoldalú ételt fogyaszthatjuk különböző szószokba mártva, de akár levesbe főzve is. Ha betérnek a Badhannába, ki ne hagyják! De vigyázzanak a gyozákkal, mert, bár fine dining étteremről van szó, tehát nincsenek gyomorrepesztő adagok, ezeket a kis batyukat és gőzgombócokat – magyarosan szólva – úgy lehet „nyelni”, mint kacsa a nokedlit. 
De fellelhetünk úgynevezett Bao burgereket is. Természetesen, itt se a megszokott ízekre készüljünk a zsömlében! Lássuk például a Kani burger összetevőit, amely gasztrokalandoroknak, mondhatni, kötelező fogás: ropogós bundában sült puha páncélú rák, gőzölt zsemle, sriracha majonéz, vágott saláta, savanyított retek.

Az árszintet érzékeltetve, egy Kani burger 3400 forintba kerül, ami ismerve a pesti kézműves hamburgerek árát, és tudva, hogy a legbelsőbb Belvárosban vagyunk, egyáltalán nem elszállt ár, ráadásul ilyet nem kapunk minden sarkon.

Újdonság, hogy novembertől a hátsó nagyterem esténként éjszakai szórakozóhelyé változik, melyben modern, de nem a mainstreamhez tartozó igazi klubslágerekkel várják a mulatni vágyókat.

Badhanna

1051 Budapest, Hercegprímás utca 18.

Foglalás: +36-70/343-6660, vagy a honlapon

badhanna.hu

Nyitvatartás:

Hétfő–szerda: 17.00–24.00

Csütörtök–szombat: 12.00–24.00

Borítókép: Gyoza, azaz töltött batyu (Fotó: Viszlay Márk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.