Melania Trump, az Egyesült Államok first ladyje mindig is egészségtudatosan élt. A szlovén származású egykori modell, aki 2004-ben ment férjhez Donald Trumphoz, igyekszik az étrendjével karbantartani testét és megőrizni szépségét, ezért szigorúan odafigyel arra, mit eszik – különösen arra, hogy mivel indítja a napját. Jó hír, hogy Melania Trump reggelije egyáltalán nem különleges: ha kedvünk tartja, mi magunk is elkészíthetjük.

Fotó: Pexels
Melania Trump reggelije
Míg Melania odafigyel arra, hogy mit eszik, férje, Donald Trump étkezése nem mondható sem kiegyensúlyozottnak, sem egészségesnek. Az elnök imádja a gyorséttermi ételeket, a túlsütött steaket ketchuppal no és persze a diétás kólát. Ehhez képest a first lady teljesen máshogy viszonyul az ételekhez és a táplálkozáshoz. A modellként ismertté vált Melania egy tápláló reggeli turmixra esküszik, amire egy korábbi Facebook-bejegyzésében utalt is. Eszerint a reggeli itala
- spenótból,
- zellerből,
- sárgarépából,
- áfonyából,
- almából,
- narancsléből,
- citromléből,
- zsírmentes joghurtból,
- olívaolajból
- és lenmagból áll.
A felhasznált zöldségek és gyümölcsök természetesen mind frissek és biogazdálkodásból származnak, hogy a lehető legtöbb jótékony hatást lehessen belőlük kinyerni.
Nemrég Melania a More magazinnak adott interjújában egy másik turmixreceptet is megosztott. Mostanában a first lady reggeli italába spenót, zeller, banán, joghurt, málna és egyéb, antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek kerülnek. Ezek az összetevők nemcsak a bőrápolás szempontjából kulcsfontosságúak, hanem segítenek a vitalitás fenntartásában is. Melania szerint ezek az antioxidánsok rendkívül fontosak az egészséges bőr és a fiatalos megjelenés megőrzésében.
Melania Trump turmixa elmondása szerint gyakran tartalmaz olívaolajat is.
Bár ez az összetevő elsőre furcsának tűnhet, valójában nem különbözik sokban más krémes alapanyagtól, mint például az avokádótól. Az olívaolaj, különösen az extra szűz változat, számos egészségügyi előnyt kínál. A kutatások szerint csökkenti a vérnyomást, javítja a koleszterinszintet és csökkenti a zsigeri zsírok mennyiségét. Az egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag olívaolaj hozzájárulhat az E-vitamin bevitelhez is, amely antioxidáns hatású, és segíthet megvédeni a testet a szabad gyököktől.