Dráma a Tour de France-on, sírva fakadt az utolért szökevény

Az utolsó ötven méteren érte utol a szökevényeket a mezőny. Jack Bauer sírva fakadt a hiábavaló erőfeszítés után.

2014. 07. 20. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokásosan alakult a Tour de France kerékpáros körverseny vasárnapi, Tallard és Nimes közötti 222 km-es, sík vidékű, tehát túl sok izgalmat nem rejtegető 15. szakasza. Két bátor vállalkozó, Martin Elmiger és Jack Bauer szinte az elejétől fogva szökésben volt, s a hajrához közeledve képtelenség volt megjósolni, hogy siker koronázza-e a próbálkozásukat. Egy kilométerrel a befutó előtt még maradt 15 másodperc előnyük, de akkor a sprinterek álltak a mezőny élére, s hihetetlenül belegyorsítottak.

Elmiger és Bauer ijedten tekintgetett hátra – lehet, hogy ez volt a vesztük. Ha az utolsó ezer méteren iramot tekernek, valószínűleg „hazaérnek”. Ám így kevesebb mint ötven méterrel a cél előtt száguldott el mellettük a karaván élmezőnye.

Hihetetlen pech, sőt kínzó érzés, sokkal könnyebb beletörődni a vereségbe, ha már tíz kilométerrel a vége előtt „begyűjtik” az embert. Az új-zélandi Jack Bauernél el is tört a mécses a célba érkezés után. A bringa vázára dőlve, a flasztert bámulva az izzadság- és a könnycseppek összefolytak az arcán...

A szakaszt a norvég Alexander Kristoff nyerte meg, a szlovák Peter Sagan jött be harmadiknak, s továbbra is vezeti a sprintversenyt. Összetettben az olasz Vincenzo Nibali áll az élen.

Az összetett élcsoportja:
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 66:49:37 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 4:37 perc hátrány
3. Romain Bardet (francia, AG2R) 4:50 p h.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.