Hosszú Katinkáék szerződés nélkül edzenek a vb-uszodában

Az Iron Aquatics aláírt kontraktus híján használja a Duna Arénát. Hosszú állítja, nem a vb-promó miatt lehetnek ott.

MN
2017. 03. 31. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna Aréna használata az Iron Aquatics úszóklub számára azonos feltételekkel és megegyezés alapján „biztosított”, mint Darnyi Tamás úszóiskolájának, illetve az úszókomplexumban edző egyéb sportegyesületeknek „a vízilabda, illetve a szinkronúszás berkeiből” – olvasható a Népszava interjújában, amelyben Hosszú Katinka írásban válaszolt a lap kérdéseire.

Portálunk is kereste korábban ez ügyben Hosszúékat, akik sajtósától akkor annyit tudtunk meg, nem tiszta, hogy a Nemzeti Sportközpontok vagy a vizes vb-t szervező kft.-e az aréna üzemeltetője, de valamelyikük válaszolhat arra a kérdésre, mennyiért bérli az Iron Aquatics a vízfelületet. Utóbbi, vagyis a Bp2017 Nkft. kérdésünkre írt válaszában a következőt írta: „a Duna Aréna üzemeltetője határozatlan ideig a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.; a vízfelületek elosztásának feladata a Nemzeti Sportközpontokhoz tartozik. A Bp2017 Nkft. közleményben kiadott reklámszerződésén felül egyéb szerződést nem kötött sem Hosszú Katinkával, sem klubjával az Iron Aquaticsszel.” A sportközpontok válaszát azóta is hiába vártuk, de Hosszú népszavás interjúja után most már felesleges is várni rá. 

Ismeretes, a hónap elején úgy tűnt, Darnyiék vízfelület nélkül maradnak. A mostani interjúban az olvasható, hogy az Iron Aquatics mellett a Learn To Swim úszásoktatás magasabb létszámú csoportjai és a magyar válogatott tagjai is használják a Duna Aréna 50 méteres bemelegítő medencéjét. Darnyi Tamás úszóklubja a szinkronúszó-medence mellett egy mobil medencével, illetve egy 25 méteres medencével és egy tanmedencével rendelkezik. 

Rio háromszoros olimpiai bajnok úszója a vb-promóció összegének kérdését is tisztázta: „A budapesti vizes vb népszerűsítésében kizárólag én veszek részt 25 millió forint ellenében. Shane Tusup nem szerepel a szerződésben, sem a Duna Aréna kizárólagos használati joga.”

A július végi világbajnokság kapcsán így fogalmazott: „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem rak majd pluszfelelősséget ránk, úszókra a hazai rendezésű világverseny.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.