Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

A korai kelés nem, a sérülés vagy a vakszolás viszont ad okot az izgalomra

Mitől tartanak Koreában? Körkérdést tettünk fel a téli olimpia előtt esküt tevő sportolóknak.

Radványi Benedek
2018. 01. 26. 6:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfordítva azt a kérdést, hogy mit remélnek, mit várnak a februári téli olimpiától a kijutó sportolóink, inkább arról faggattuk őket, van-e valami, amitől tartanak. Az éremesélyes rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor a tőle megszokott bátor határozottsággal felelte: – Abszolút nem szoktam semmitől sem tartani.

A kora reggeli keléseket mondanám, de most nem lesznek olyanok.

Csapattársának, Buján Csabának a versenyek előtt a legnagyobb félelme az szokott lenni, hogy nem tud otthonosan mozogni a jégen, például az időeltolódás miatt. Heidum Bernadett egyedül a sérüléstől tart, amiről tudja, hogy mindig benne van a pakliban. – De nem szabad erre gondolni,

nem szabad bevonzani, és akkor úgy gondolom, ezt is elkerüljük.

Kónya Zsófia nemrég gyógyult fel egy betegségből, ő azért szorít, nehogy visszaessen. A hozzájuk hasonlóan rövid pályás gyorskorcsolyázó a koreai szakácsokban kételkedik kicsit: – Számomra leginkább az a kérdés, hogy mit fogok tudni ott enni. A versenypályán viszont

nem azon gondolkodom, hogy mitől tartok, hanem hogy mit tudok megcsinálni.

A szintén gyorskorcsolyázó, de nem 111,12, hanem 400 méteres pályán versenyző Nagy Konrád a tavalyi világkupákon tapasztalt mentális hullámvölgyét szeretné elkerülni. Elmondta, nem dolgozik vele sportpszichológus, de tudja, miket rontott el, így azt is, minek a kijavítására fókuszáljon.

Egyetlen műkorcsolyázónk, Tóth Ivett csak az izgatottságát emelte ki, ami abból fakad, hogy ez lesz az első olimpiája. A hétfői eskütételen a havas sportágakat egyedül képviselő sífutó, Kónya Ádám esetében a legkényesebb téma lécének vakszolása (ezt a feladatot majd az edzője végzi).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.