Alexander Zverev nem vigyázott a vb-trófeára

Alexander Zverev nyerte 2021-ben a legtöbb ATP-tornát. A német játékos hatodik sikerét az évzáró világbajnokságon aratta, ahol utolsó két meccsén a világranglista első két helyezettjét kellett legyőznie.

Magyar Nemzet
2021. 11. 22. 10:49
MEDVEGYEV, Danyiil ; ZVEREV, Alexander
Torino, 2021. november 21. A német Alexander Zverev nnepel, miutn legyzte a cmvd orosz Danyiil Medvegyevet a frfi teniszezk torini ATP-vilgbajnoksgnak dntjben 2021. november 21-n. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: MTI/AP/Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Zverev hosszú rossz sorozatot szakított meg vasárnap: legutóbbi négy mérkőzését elveszítette a US Open-bajnok Danyiil Medvegyev ellen, az egyiket alig néhány nappal a vb-döntő előtt, az évzáró torna csoportkörében.

A finálé azonban Zverevé volt: a német játékos taktikát váltott, többet tartotta a tenyeres oldalon a labdát, és hatékonyabban is adogatott ellenfelénél.

Miután az elődöntőben Novak Djokovicsot győzte le a német játékos, a fináléban pedig Medvegyevet, 1990 óta ő lett az első teniszező, aki úgy nyerte meg az ATP-vb-t, hogy az utolsó két mérkőzésén a világranglista első két helyezettjét győzte le. (Harmincegy évvel ezelőtt Andre Agassi Boris Beckert, majd Stefan Edberget verte a trófeáért.)

Alexander Zverev karrierje legjobb évét zárja: az olimpia és az ATP-vb mellett két mesterversenyt (Madrid, Cincinnati) és két ATP 500-as trófeát (Acapulco, Bécs) is nyert, hat győzelme a legtöbb az idei férfi mezőnyben. A világranglistán a harmadik helyet foglalja el.

– Minden szinten sikerrel jártam már, csak egy dolog hiányzik, a Grand Slam-trófea. Remélem, jövőre összejön – mondta Zverev, aki családjának is köszönetet mondott a sikeres vb-döntő után. Esetében a családi háttér egyben a szakmai támogatást is jelenti, hiszen édesapja, Alexander és bátyja, Mischa irányítja a felkészülését. A tornákra az utóbbi időben csak Mischa tudott vele utazni, ő pedig gyorsan ki is tekerte öccse kezéből a vb-trófeát.

Zverev számára a vb-sikerrel véget ért az idény, a Davis-kupa helyett – ahol a csoportkörben újra összecsaphatott volna Djokoviccsal – már rápihen a következő szezonra.

Borítókép: Alexander Zverev (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.