Csercseszov, a Fradi orosz edzője érzi a nyomást

Ferencváros–Kisvárda. Rangadó a labdarúgó NB I-ben… Győzelemmel a vendégcsapat átvehetné a vezetést a tabellán a 23. forduló zárómérkőzésén. Ne mondjuk, hogy képtelenség, hiszen a szabolcsiak az első fordulóban egyszer már megtréfálták a zöld-fehéreket a Groupama Arénában. Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi mestere érzi a nyomást, Erős Gábor, a várdaiak szakvezetője pedig képesnek tartja a csapatát az újabb bravúrra.

Magyar Nemzet
2022. 03. 06. 6:54
Budapest 20210731 Labdarúgás 2021 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Kisvárda Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Aissa Laidouni Herdi Prenga Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferencváros–Kisvárda 1-2. Így kezdődött a 2021–22-es idény még július utolsó napján, előrevetítve, hogy a nyáron a Szergej Rebrov helyett szerződtetett új edző, Peter Stöger nem a Népligetből megy nyugdíjba. Stöger aztán átmenetileg javított, a Kisvárdának például a Fradi vendégeként 4-0-lal vágott vissza, az osztrák edző azonban a nemzetközi porondon átélt kudarcon nem tudta átlendíteni a csapatát, és már a tavalyi utolsó meccs előtt, a 2-0-s debreceni vereség után menesztették.

Sztanyiszlav ferencvárosi pályafutása még nehezebben kezdődik, mint Stögeré. Nyitásként felcsúti vereség, utána ugyan győzelem a derbin, de sehogy sem tud egyenesbe kerülni a Fradi.

Odahaza 0-3 a Paks ellen, 3-1-es siker Egerszegen, aztán döntetlen az MTK-val és a Gyirmóttal. Ennek eredményeként a Puskás Akadémia és a Kisvárda ott liheg a címvédő nyakában. A halvány összképet csak az árnyalja, hogy a Fradi legalább a Magyar Kupában bejutott a legjobb négy közé.

Csercseszovnak fáj a két döntetlen

– A Kisvárda mindössze két ponttal lemaradva követ minket, ezért nem engedhetjük meg magunknak az újabb pontvesztést. Az utóbbi hetekben csalódást okoztunk a szurkolóinknak, hiszen a Paksot és a Gyirmótot sem tudtuk legyőzni hazai pályán. Miattuk, illetve a vezető pozíciónk megszilárdítása miatt is fontos lenne, hogy vasárnap legyőzzük a Kisvárdát – Sztanyiszlav Csercseszov nem akart mellébeszélni a rangadó előtt.

Az orosz edző szerint a játékosainak elsősorban a helyzetkihasználás terén kell javulniuk.

Fontos, hogy a mérkőzéseken is viszontlássuk, amit a hétköznapokban, az edzéseken gyakoroltunk. Jobban oda kell figyelnünk az utolsó passzokra, a lövésekre

– tette hozzá.

Erős Gábor újabb bravúrra készül

„Ha sikerül megismételni a július végi bravúrt, visszaelőzhetjük a Ferencvárost” – fogalmazta meg a lényeget a Kisvárda honlapjának szerkesztője a találkozó előtt.

– Ez nagyon jól hangzik, és nem hiszem, hogy bárki gondolta volna: huszonkét forduló eltelte után két pontra leszünk az éllovastól – helyeselt Erős Gábor vezetőedző. – Nagyon örülünk neki, de azt is el kell mondani, ez nem a véletlen műve, a csapat ezért az eredményért nagyon komoly teljesítményt tett le az asztalra.

Felemelő, hogy ilyen mérkőzésen tudunk pályára lépni a Ferencváros ellen, és mivel egyszer már sikerült meghúznunk az oroszlán bajszát, nagyon bízunk benne, hogy ez újra sikerül.

Képesnek is tartom magunkat arra, hogy újra bravúrt érjünk el, de tudjuk, az ország legjobb csapata az ellenfelünk, tele remek játékosokkal. Ugyanakkor az is látszik, hogy a Fradi nincs a legjobb formában, erről árulkodik az idei eredménysora is, emiatt is bizakodva várjuk a meccset, de természetesen a saját teljesítményünkön múlik majd sok minden.

A Kisvárda a legutóbbi három mérkőzésén egyaránt döntetlent játszott: Újpest–Kisvárda 0-0, Kisvárda–Paks 3-3, ZTE–Kisvárda 0-0.

Utóbbi meccsen különösen nehéz helyzetben voltak a szabolcsiak. Covid-fertőzés miatt többen hiányoztak a keretükből, ráadásul az ukrajnai háború az NB I-es csapatok közül a Kisvárdát sokkolta a legjobban, hiszen az első csapat keretében hat ukrán játékos szerepel. Becsületükre legyen mondva, egy kivételével mindannyian vállalták a játékot. A Fradi ellen ketten hiányoznak – sárga lapok miatt Anton Kravcsenko és Hej Viktor az eltiltását tölti, csakúgy, mint Janisz Karabeljov.

NB I, 23. forduló

Péntek

Gyirmót–MTK 1-1 (1-0), Gyirmót, Alcufer Stadion, 500 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Szegi (42.), illetve Kovácsréti (84.). Kiállítva: Szegi (94.)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 4-0 (1-0), Paks, 1200 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Ádám M. (45+3., 50.), Szabó B. (68.), Szabó J. (84.)

Újpest–Puskás Akadémia 2-1 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, néző, v.: Bognár. Gólszerzők: Zivzivadze (32.), Pauljevics (72.), illetve Favorov (26.)

Bp. Honvéd–Debrecen 4-2 (2-0), Bozsik Aréna, 2624 néző, v.: Vad. Gólszerzők: Nagy D. (22.), Batik (43.), Petkovic (75.), Traoré (90.), illetve Ugrai (56.), Do. Babunszki (58.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 15.15 (M4 Sport)

Ferencváros–Kisvárda 17.45 (M4 Sport) 

Borítókép: Laidouni a Fradi legjobb formában lévő játékosa (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.