Schäfer András: Nagyon rossz szájízzel hagyjuk el az arénát

A magyar labdarúgó-válogatott Nagy Zsolt öngóljával 1-0-ra kikapott Szerbiától a Puskás Arénában. A felkészülési mérkőzés után a játékosok csalódottan értékeltek, szerintük a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Magyar Nemzet
2022. 03. 25. 7:57
null
Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roppant balszerencsés góllal szenvedett vereséget a magyar válogatott Szerbiától, a végén a kapufát is eltalálta, azaz Fortuna akkor sem állt mellé, ám győzelmet sem érdemelt volna a látottak alapján. szövetségi kapitány szerint a VAR is hibázott, és a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, amiben egyetértettek vele a játékosai is.

 

 

80 percet töltött a pályán, sokat mozgott, olykor veszélyes is tudott lenni a szerb kapura:

– Jó mérkőzést játszottunk, mindkét oldalon adódtak helyzetek. Úgy érzem, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de a következő meccsen, kedden megpróbálunk javítani, egy jobb eredményt elérni. Kialakítottunk egy-két nagy helyzetet, melyekből gólt vagy gólokat kellett volna szereznünk, ez sajnos nem sikerült. A szerbek nagyon jól járatták a labdát, köztudott, hogy klasszis játékosaik vannak. Nehéz dolgunk volt elöl, ám így is szép helyzeteket tudtunk kialakítani. Most a csapatot kell fókuszba tenni, vissza fogjuk nézni ezt a meccset, kielemezzük, megnézzük a hibákat, és megpróbáljuk azokat kijavítani.

 

Fotó: Kovács Tamás / MTI

a magyar csapat talán legjobbja volt. Rengeteget futott, sok labdát szerzett, azok zömét jól is játszotta meg. A lefújás előtti pillanatokban szép akciót kezdeményezett, amelynek a végén a jobb kapufát találta el, a kipattanó labdát pedig az üres kapu mellé durrantotta.

– Sajnos így sikerült. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, elöl pedig nem éltünk a lehetőségeinkkel. Nagyon rossz szájízzel hagyjuk el az arénát, de szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy ismét fantasztikus hangulatot varázsoltak. Jó csapat ellen játszottunk jó mérkőzést. Holnaptól csak a keddi találkozóra koncentrálunk, ott mindenképpen javítani szeretnénk. Nem a helyzetek számával volt a baj, hanem egyszerűen valami hiányzott: nem voltunk elég pontosak, hiányzott az utolsó passz vagy a jó befejezés, ők meg találtak egy szerencsés gólt, hiába nem volt több helyzetük, mint nekünk. 

is 80 percet játszott, a védekezésben megbízható teljesítményt nyújtott:

– Tudtuk, hogy egy nagyon jó, vb-résztvevő csapat ellen játszunk. Nem futballoztunk rosszul, voltak helyzeteink, a döntetlen lett volna a reális eredmény. A ki nem kényszerített hibákból volt több ma, az olyan passzok, amiket korábban gond nélkül megoldottunk, ma nem jöttek, illetve kicsit nehézkesen járattuk a labdát. Építkezni kell tovább. A második félidőben talán a szerbek sem jöttek annyira ránk, mint az elején, jobban megtaláltuk a szabad embereket, jobban tudtuk váltani az oldalakat. 

Borítókép: Schäfer András a végén hős lehetett volna (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.