Szilágyi Áron: Nem mondom, hogy szögre akasztom a kardomat Párizs után, de…

Szilágyi Áron nagyszerűen tért vissza a tokiói olimpiát követően a pástra, budapesti remeklése bizakodásra ad okot a 2022-es évre nézve. A háromszoros ötkarikás aranyérmes kardvívó idei fő célja a kairói világbajnokság, amelyen megszerezné az értékes gyűjteményéből még hiányzó egyéni aranyérmet.

2022. 04. 26. 13:37
Szilágyi Áron Szerencsejáték Zrt.
Fotó: Szerencsejáték Zrt.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jót könnyű megszokni: a nyári olimpiákon aranyérmet nyer kardvívásban. A sportágra csak négyévente figyelő szurkolók azt gondolhatnák, hogy a harminckét éves sportoló előtt már nincsenek meghódítandó célok, azonban London, Rio de Janeiro és Tokió ötkarikás aranyérmese egyéni világbajnoki döntőt még nem vívhatott pályafutása során.

Idén Kairóban szerezheti meg a hiányzó aranyérmet klasszisunk, aki kirobbanó formában kezdte az évet.

Nagyon későn kapcsolódtam be a nemzetközi versenyzésbe, hosszabb pihenőt tartottam a tokiói olimpia után.

Viszont a visszatérés nagyon jól sikerült, két arannyal zártam a hazai, teljes mezőnyű világkupát, ami jó visszacsatolás, egyben jó ösztönző a kairói világbajnokság előtt, amely az év fő versenye lesz számomra

fogalmazott Szilágyi, aki továbbra is nagyon tudatosan készül az előtte álló feladatokra. Az áprilisban megrendezett junior világbajnokságot is követte, hogy az új arcokat is megismerje, nehogy egy feltörekvő tehetség lepje meg a páston.

A felnőtt-világbajnokságot július 15. és 23. között rendezik az egyiptomi fővárosban, az addigi program viszont nehezen alakult ki.

A pandémia és a háború miatt is alakultak a versenyhelyszíneink, de a Covid jelenléte óta egyébként is megtanultuk, hogy gyorsan reagáljunk a változásokra. Úgy gondolom, hogy talán az ellenfeleimet jobban megzavarja a bizonytalanság, mint engem. Ugyanakkor most már elég biztosnak látszik a további menetrend: jövő héten Madridban, két hétre rá Padovában versenyzem. 

A bizonytalanság feldolgozásában segíthet a szilárd háttér. Ezt egyrészt kilencéves kora óta a Vasas jelenti Szilágyi számára, ahol ősz óta már szakosztályelnökként is tevékenykedik, másrészt a kedden bejelentett új megállapodás is: 2024-ig a Szerencsejáték Zrt. lesz a vívó fő támogatója.

– Olimpiai ciklusokban gondolkozunk, én a párizsi ciklus mellett letettem a voksomat, érzem magamban az erőt, hogy a legmagasabban szinten tudok teljesíteni. Az egyéni vb-arany mellett a másik hiányzó nagy siker az olimpiai csapatarany. Tokióban közel voltunk ahhoz, hogy döntőt vívjunk, be kellett érnünk a bronzzal, de mindenki motivált, hogy Párizsra ezt fényesebbre csiszoljuk – fogalmazott Szilágyi, aki korábban utalt arra, hogy akár még további három olimpia is benne lehet a pályafutásában. Most azonban nem akar ennyire előretekinteni.

Nem mondom azt, hogy szögre akasztom a kardomat Párizs után, de az ellenkezőjét sem állítom. Nem is foglalkozom ezzel, megvannak a feladataim, céljaim.

Közös, nemes célok

A sportszakmai feladatok mellett társadalmi ügyben is közösen dolgozik a következő időszakban Szilágyi Áron és a Szerencsejáték Zrt., a sportoló aktívan részt vesz a vállalat Tarts velünk egy akadálymentes jövőért! elnevezésű, a fogyatékossággal élők társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő, hosszú távú, szemléletformáló programjában is.

– Legfőbb célunk, hogy nyugodt felkészülést biztosítsunk Magyarország egyik legértékesebb sportolója számára, ugyanakkor büszkék vagyunk arra is, hogy Áron egy igazi példakép, aki támogatja céljainkat például a fogyatékossággal élő gyermekek beilleszkedésének elősegítésében – hangsúlyozta Bozóky Alex, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Borítókép: A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron és a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, Bozóky Alex (Fotó: Szerencsejáték Zrt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.