A Paks is rossz főpróbát tartott a Magyar Kupa döntője előtt

Az NB I 32. fordulójának az első vasárnapi mérkőzésén a Paks a Kisvárdát fogadta. A vendégek játszottak nagyobb tétért, a házigazdánál több játékost is rápihenhetett a szerdai kupadöntőre. Végül az egyik helyzetét értékesítő Kisvárda nyert 1-0-ra, és nagy lépést tett a második hely megszerzése felé.

Magyar Nemzet
2022. 05. 08. 16:02
Paks-Kisvárda
2022.05.08 Paks. Paksi FC- Kisvárda NBI-es labdarúgás. Fotó: Makovics Kornél Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szép jubileumhoz érkezett a Paks: a Kisvárda ellen az 500. mérkőzését játszotta az élvonalban. A klub közismerten roppant büszke arra, hogy ezen az ötszáz meccsen kizárólag magyar futballisták szerepeltek a színeiben, és természetesen ez így volt most is. Ugyanez az ellenfélről messze nem volt elmondható, a Kisvárdában a kapus Dombó Dávidon kívül csak légiós került be a kezdőcsapatba.

 

 

A Paks hét közben Gyirmóton háromgólos előnyt herdált el, ezért minimális lett az esélye a negyedik hely elérésére, a vendégek viszont komoly tétért állnak még versenyben. Az Újpest legyőzésével csütörtökön biztossá tették, hogy a dobogón végeznek majd, és csak rajtuk múlik, hogy megszerzik-e a Puskás Akadémia előtt a második helyet. A felcsútiak a héten két döntetlent értek el, így a Kisvárdának elég csak a maga meccseit hozni, és övé lehet a dobogó második foka.

 

Paks-Kisvárda
Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél

A hazai csapatból kimaradt, illetve a kispadra ült több stabil kezdőjátékos, köztük a góllövőlistát 31 találattal vezető is, őket nyilván a szerda esti, Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntő miatt kímélte vezetőedző. Ennek ellenére jól kezdett a Paks, a 7. percben Sajbán lerántásáért tizenegyeshez is jutott, ám a VAR vizsgálata után kiderült, a csatár lesről indult, ezért Pintér Csaba játékvezető módosította az ítéletét. Nem volt túl izgalmas a meccs, és a Kisvárda kissé váratlanul szerzett vezetést a 31. percben: Camaj ugrott ki, ő pedig miután levette a labdát középen, átemelte azt a kapuból kifutó Rácz fölött – 0-1.

A gól nem hozott nagy változást a játékba, zömmel a Paks kezdeményezett, a vendégek pedig kontrázni próbálgattak. A 61. percben Bognár György egyszerre hármat is cserélt, köztük a pályára küldte Ádám Martint és Böde Dánielt is. Ennek ellenére a következő nagy helyzet a várdaiak előtt adódott, Bumbának kicsit a háta mögé jött a labda, ezért nem tudta irányítani a kapu torkában. A házigazda a 85. percben került közel az egyenlítéshez, ekkor egy szöglet után Ádám Martin fejjel a bal kapufát találta el.

Maradt az 1-0 a vendégeknek, és ezzel eldőlt, a Paks nem lehet negyedik, a Kisvárda viszont a saját kezében tartja a sorsát: ha az utolsó fordulóban hazai pályán nem kap ki a Zalaegerszegtől, akkor nagyon valószínű a második helye, de ha nyer, akkor nem is lehet már elvenni tőle.

 

NB I, 32. forduló

Szombat

Debrecen–Puskás Akadémia 1-1 (1-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Bódi (34.), illetve Favorov (62.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 0-0, Bozsik Aréna, 3155 néző, jv.: Bognár T.

Ferencváros–MTK 0-3 (0-0), Groupama Aréna, 13 199 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Futács (60., 93.), Miovszki (85.)

Vasárnap
Paks–Kisvárda 0-1 (0-1), Paks, 1200 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Camaj (31.)

Zalaegerszeg–Gyirmót 16.15 (M4 Sport+)
Újpest–Mol Fehérvár 18.45 (M4 Sport)

Borítókép: Akadt néhány mozgalmas jelenet a mérkőzésen (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.