Ambros Martín is dicsérte, de a Fradi szupertehetsége nem elégedett

Simon Petra 17 évesen két NB I-es meccsel a háta mögött készült a Győr elleni női kézilabda Magyar Kupa-döntőre. A Ferencváros női kézilabdacsapatának játékosa hibátlan lövőszázalékkal hozta le a 26-22-es FTC-győzelemmel zárult finálét az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes ellen. Az ifjúsági Európa-bajnok játékos ennek ellenére nem elégedett a saját teljesítményével. Ennek egy oka van: maximalista.

2022. 05. 30. 6:56
fradi-győr magyar kupa-döntő
20220529 Győr Ferencváros kézilabda Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ezt nevezik villámkarriernek: három hete, felnőtt pályafutása második élvonalbeli mérkőzésén a Szombathely ellen szerezte az első góljait az NB I-ben, tegnap három kísérletből három gólt szerzett a Bajnokok Ligája Final Fourra készülő Győrnek a Magyar Kupa döntőjében. 
– Igen, sikerült gyorsan felvennem a ritmust. Hamar belelendültem, és nem lehetek eléggé hálás a csapattársaimnak, nagyon sokat segítettek a lányok. Mit is mondhatnék? Lehet, hogy ez tényleg villámkarrier.

– Hibátlanul lőtt az ötszörös BL-győztes ETO ellen. Ha ezt valaki egy hónapja mondta volna…
– Akkor nem hittem volna el! De reméltem, a lelkem mélyén bíztam benne, hogy ez akár így is lehet, mert tudom, hogy képes vagyok erre a teljesítményemre.

– Az első félidőben nem úgy nézett ki, hogy első nekifutásra megnyeri a Magyar Kupát. Kétszer is vezetett négy góllal a Győr, de még a szünetben sikerült egyenlíteniük. A második félidőben már nem volt kérdés. Mi hangzott el a szünetben az öltözőben?
– Elsősorban az, hogy élvezzük a játékot. Elek Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy rakjuk rendbe a védekezést. Viselkedjünk csapatként, mindenki segítsen a másiknak, és úgy gondolom, hogy ez meg is valósult a második félidőben. Természetesen szó volt a támadójátékunkról is, elhangzott, hogy sokkal jobban koncentráljunk a ziccerhelyzetekben, ezeket mindenképpen gólra kell váltanunk. Minden a helyére került.

A Fradi fordításának egyik kulcsfigurája a kapus, Janurik Kinga volt:

fradi-győr magyar kupa-döntő
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– A saját teljesítményével elégedett? A Győr edzője, Ambros Martín külön kiemelte a játékát a meccs után.
– Maximalista vagyok, tehát nem. Volt egy-két hibám, ezért sem lehetek magammal teljesen elégedett.

– A Győr meglepte valamivel? Azt kapta tőlük, amire számított?
– Hihetetlenül gyors játékra számítottam tőlük, tudtuk, hogy egyénileg nagyon képzettek, gyorsak a játékosaik, igazából engem is meglepett, hogy ilyen jó meccset tudtunk ellenük játszani.

– Az ETO néhány játékosa arra panaszkodott, hogy a Fradi tudatosan tördelte, lassította a játékot. Ez tudatos taktikai elem volt?
– Igen, ezt is terveztük. Az elődöntőben, a Siófok ellen hétméteresekkel megnyert meccsen sok energiát veszítettünk, nagyon kevés cserénk volt. Ezért próbáltuk forgatni a játékot, néha lassítottunk, aztán a lerohanásokat erőltettük.

17 évesen megnyerte a Magyar Kupát a Fradival:

Fotó: Czeglédi Zsolt

– Csapattársa, Szöllősi-Zácsik Szandra szerint az akarat döntött a Fradi javára. Ezzel egyetért?
– Teljesen egyetértek. Nagyon akartuk a győzelmet a szezon utolsó mérkőzésén, és ez is számított. Természetesen nagyon sok sikert kívánok a Győrnek a Final Fourban.

Borítókép: Simon Petra berobbant a Ferencváros felnőtt csapatába (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.