Csercseszov még mindig nem tudja, mennyire nehéz a Magyar Kupa

Bognár György, a Paks vezetőedzője a Magyar Kupa döntője után elmondta, a Ferencváros megérdemelten nyert 3-0-ra, a két csapat szerinte nem volt egy súlycsoportban, majd beszélt arról is, hogy lesz-e az MTK sportigazgatója. A Fradi mestere, Sztanyiszlav Csercseszov érthetően jó hangulatban válaszolt a kérdésekre, még arra is, hogy melyik a kedvenc pezsgője.

2022. 05. 12. 6:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek hangulat, felhőtlen boldogság – így is lehet jellemezni a Magyar Kupa döntőjét követő sajtótájékoztatónak azt a részét, amikor Sztanyiszlav a Ferencváros vezetőedzője válaszolt a kérdésekre. Nem csoda, hiszen a csapata a Paksot végig felülmúlva, nála jobban futballozva 3-0-ra legyőzte, így duplázott, azaz a bajnoki cím mellé tudta tenni a kupasikert is. Az orosz edző ott ült már akkor is az asztalnál, amikor a két gólt szerző Franck Boli kapta a kérdéseket, és egyszer csak közbevágott, arra kérve az újságírókat, engedjék el a csatárt pezsgőzni. Amikor ez megtörtént, utánaszólt a játékosnak, hogy hagyjanak azért neki is egy pohárral, majd amikor valaki rákérdezett, mi a kedvenc pezsgője, elárulta, sohasem iszik alkoholt…

Fotó: Mirkó István

– Két nappal ezelőtt már elhangzott, hogy a kupáért nemcsak játszani kell, hanem meg is kell nyerni – kezdte utána az értékelést. – Ma ezt meg is tettük, nagyon örülök neki. Jó meccset játszottunk egy nagyszerű stadionban és remek közönség előtt, amelyet szerintem jól kiszolgáltunk, és külön öröm, hogy hosszú idő után ismét duplázni tudott a Ferencváros.

A két nappal korábbi sajtótájékoztatón azt is mondta, hogy ránézésre elég nehéznek tűnik a Magyar Kupa serlege, és bizonyára nehéz lesz megszerezni is. Kiderült, az állítás első felére még nem szerzett bizonyságot:

– Nem tudom, mennyire nehéz, még senki sem adta a kezembe…

Fotó: Mirkó István

Arra pedig, hogy másnap lesz-e edzése a csapatnak, magától értetődően vágta rá, hogy természetesen, délelőtt tíz órakor fotózás a program, utána pedig edzés, mert az élet nem áll meg. Ezután Tokmac Nguenről kapott kérdést, aki még a keretbe sem került be, és nem tudni, marad-e a Ferencvárosnál.

– Sérült, azért nem számítottam rá – felelte Sztanyiszlav Csercseszov. – Még délelőtt is teszteltük, de fájdalmat érzett, ezért nem kerülhetett be még a keretbe sem. Nekem alapelvem, hogy csak százszázalékos állapotban lévő futballisták legyenek a pályán. Ami pedig a maradását illeti, nem tudok rá konkrét választ adni. Szerintem elég időt kapott a gondolkodásra, én ráadásul több poszton is szerepeltettem, hogy élvezze a futballt, és érezze, számítunk rá.

A tavaszi idény kezdetén botladozott a Ferencváros, most pedig duplázott. Nagy utat járt be tehát a csapat két és fél hónap alatt, erről ezt mondta a vezetőedző:

– Január harmadikán érkeztem a klubhoz, a bajnokság pedig huszonhetedikén folytatódott.

Tíz napon át tizenhárom játékost nem láttam az Afrika-kupa vagy betegség miatt, néhányuknak a nevét sem tudtam, majd én is covidos lettem. Alig volt idő a közös munkára, az összerázódásra.

A vége viszont jó lett, megnyertük a bajnokságot és a Magyar Kupát is, jövőre ennél is eredményesebbek szeretnénk lenni.

Sztanyiszlav Csercseszov a Legia Warszawával már tudott egyszer duplázni, és nem akarta a kettőt összehasonlítani, mondván, ez olyan, mintha arról faggatnák, hogy melyik gyerekét szereti jobban.

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A vesztes Paks vezetőedzője, roppant lényegre törően fogalmazott a sajtótájékoztatón: elismerte, a jobb csapat nyerte meg a kupát:

– Gratulálok a Fradinak, megérdemelten győzött. Jobbak, gyorsabbak, kreatívabbak voltak a játékosai. Mi a védekezést megszerveztük, ezzel nem volt komolyabb baj, ám építeni nem tudtunk. A mi erősségünk az, hogy a megszerzett labdákkal gyorsan megindulunk az ellenfél kapuja elé, de ez most nem működött, a csatárok nem kaptak használható labdákat.

Nem kétséges, a Ferencváros a jobb a csapat, és ezt be is bizonyította. Fölényben játszott, labdabiztosabb volt, nem éreztem, hogy egy súlycsoportban lennénk ezen az estén.

A legutóbbi meccseinken sokat variáltunk az összeállítással, a legutóbbi kettőt be is áldoztuk a kupadöntő érdekében, de ez sem segített.

Bognár György nem kerülte ki a választ a jövőjét firtató kérdésre, konkrétan arra, hogy a hírek szerint ő lesz az MTK sportigazgatója.

– A hír igaz, tárgyaltam az MTK-val, beszélgettünk, de nem írtam alá semmit sem, és így nem dőlt el ez a kérdés – mondta Bognár György.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov edző pályafutása során másodszor duplázott (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.