Már csak két lépésre van Kölntől a Telekom Veszprém

Frissen, kisimultan, a Szeged elleni két győztes mérkőzésnek köszönhetően önbizalommal várja a Veszprém az Aalborg elleni negyeddöntő első felvonását (tv: 18.45, Sport 1) a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar rekordbajnok a hetedik, dán ellenfele csak a második Final Four-fellépésére készülhet, ha sikerrel veszi a ma kezdődő párharcot. A közelmúlt veszprémi sikerei könnyen tévútra visznek, ezért nem árt rögzíteni: az Európa-bajnok svéd játékosokra építő Aalborg megnyerte a középdöntős csoportját, a másik ágon a Veszprém a negyedik helyen jutott tovább.

Magyar Nemzet
2022. 05. 12. 7:39
Nagy László (balra) tavaly nem akart súlyt helyezni az új edző, Momir Ilics vállára Fotó: Penovácz Károly Forrás: Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

mindenkit meghökkentett. Az idény előtt három fontos közlendője volt a Telekom Veszprém sportigazgatójának. Bejelentette a férfi-kézilabdacsapat új edzőjét, a felnőtt szinten tapasztalatlan Momir Ilicset, kijelölte a klub rövid távú céljait: nem elvárás bejutni a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, de vissza kell szerezni a bajnoki címet a Szegedtől. Noha az egyik alapember, az északmacedón szélső, Dejan Manaszkov súlyos sérülést szenvedett, Ilics csapata itthon sikerrel vette az akadályokat, áprilisban egy héten belül a Magyar Kupa-elődöntőben és a bajnokságban is legyőzte a Pick Szegedet, az alapszakasz-győzelmet így már csak a Jóisten veheti el a Veszprémtől. Az együttes a Bajnokok Ligája csoportkörében hazai pályán veretlen maradt, legyőzte többek között a Barcelonát, a Paris SG-t és a Flensburgot is, csak az idegenbeli botlások miatt (vereség Zaporizzsjában és Bukarestben) nem tudott a negyedik helynél előrébb végezni. A nyolcaddöntőben a kétszeres BL-győztes Vardar Szkopje nem jelentett akadályt, az összesítésben nyolcgólos siker után a csapat átlövője, Ligetvári Patrik újra leszögezte, amit Nagy László tavaly nyáron mondott: nem elvárás és idén nem is realitás a Final Four. Sejtelmesen hozzátette, semmi sem lehetetlen.

Az Európai Kézilabda-szövetség is kiemelten foglalkozik a mérkőzéssel:

Jelenlegi formáját tekintve Veszprémben minimális cél a hazai BL-veretlenség megőrzése. Azonban tudni kell, hogy a másik középdöntős csoport győztese, az első nekifutásra tavaly a döntőig menetelő – a nyáron a zseniális átlövővel, Mikkel Hansennel tovább erősödő – dán Aalborg kőkemény ellenfél. A szezon góllövőlistáját vezető Felix Claar és Lukas Sandell tagja volt a januárban a budapesti MVM Dome-ban Eb-t nyert svéd válogatottnak. Az izlandi Aron Pálmarsson 2015 és 2017 között kézilabdázott Veszprémben, a jelenlegi keret több tagjával együtt játszott, ha valaki, ő biztosan ismeri a magyar csapat alapsémáit. Ugyanez fordítva igaz Rasmus Laugéra, a Telekom Veszprém dán csapatkapitányára.
Tipikus skandináv stílusú csapat lesz az ellenfelünk, az Aalborg védekezésben a klasszikus északi iskolát követi, magas blokkokkal operál. Támadásban hosszan járatja a labdát, türelmesen kivárják a játékosok, hogy megnyíljon az ellenfél védőfala. Nagyon különleges lesz játszani a dán válogatott csapattársaim ellen. Örültem, hogy az Aalborggal hozott össze minket a sors, mert így pályára léphetek Dániá­ban, de egyelőre a veszprémi odavágó lebeg a szemünk előtt – nyilatkozta Lauge az ellenfélről.

Az Aalborg hazai pályán minden ellenfelét legyőzte, idegenben viszont a Szeged és a Kiel is felülkerekedett a csak dán, svéd és egy izlandi játékost foglalkoztató csapaton. Stefan Madsen együttese tavaly hatalmas meglepetésre előbb a Flensburgot kiejtve jutott a kölni Final Fourba, ahol újabb bravúrt bemutatva a Paris SG legyőzésével kiharcolta a szereplést a döntőben, ám ott alulmaradt a Barcelonával szemben. Idén senki sem kapná fel a fejét azon, ha az Aalborg újra eljutna Kölnbe, de ehhez a rutinos Final Four-résztvevő, a hetedik négyes döntőjére készülő magyar csapatnak is lesz egy-két szava.

Nagy László tavalyi kijelentésére most senki sem hajlandó gondolni Veszprémben.

Borítókép: Nagy László tavaly nyári prognózisát igyekszik megcáfolni a Telekom Veszprém (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.