Üzentek Hamiltonnak és Vettelnek: Ha nem tetszik, le is lehet lépni

Andreas Seidl, a Formula–1-ben szereplő McLaren-istálló csapatfőnöke nagyon elégedett az új versenyirányítás eddigi lépéseivel, és üzent azoknak a pilótáknak is, akik fanyalognak ezek miatt.

Magyar Nemzet
2022. 05. 14. 12:11
HAMILTON, Lewis
Miami Gardens, 2022. május 6. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság elsõ Miami Nagydíjának otthont adó versenypályán tartott sajtótájékoztatón a floridai Miami Gardensben 2022. május 6-án. A futamot május 8-án rendezik. MTI/EPA/Greg Nash Fotó: Greg Nash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ékszerek és az alsóneműk egy ideje központi témának számítanak a Formula–1-ben. Nem véletlenül, hiszen ha a mezőny két legsikeresebb pilótáját ezek a kérdések tartják lázban, akkor mások figyelmét sem kerülhetik el.

Történt ugyanis, hogy az F1 egyik új versenyigazgatója, Niels Wittich leporolt egy régi, elfeledett szabályt, miszerint a versenyzőknek tilos ékszert viselniük vezetés közben. A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak (Mercedes) ez az előírás szúrja a szemét, ugyanis több ékszert is visel, és néhányat elmondása szerint nem is tud eltávolítani. Sőt, nem is akarja, hiszen úgy véli, ha két futamra engedményt kapott a szabály betartása alól, akkor a többi versenyen is kivételezni fognak vele.

A négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel (Aston Martin) abból az előírásból csinált viccet, miszerint a pilótáknak megszabják, milyen alsóneműt kell hordaniuk. Ezentúl csak a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) által hitelesített, tűzálló alsónemű lehet rajtuk az autóban. A német pilóta erre úgy reagált, hogy Miamiban egy, az overalljára húzott alsónadrágban sétálgatott a bokszutcában.

Korábban az egykori F1-es pilóta, Ralf Schumacher ítélte el a „régi motorosok” viselkedését, gyerekesnek titulálva azt, most pedig Andreas Seidl állt ki Niels Wittich döntése mellett.

– Valójában ez a szabály már hosszú évek óta érvényben van. Más kategóriákban ez nem is vita tárgya. 

Ha valaki nem szeretné levenni az ékszereit, vagy felvenni a tűzálló alsóneműt, akkor nem vezethet. Ez ennyire egyszerű 

vélekedett a McLaren csapatfőnöke. – Az FIA pedig ismét felajánlotta a párbeszéd lehetőségét olyan helyzetekre, mint amikor például kicsit nehezebb lehet levenni egyes ékszereket. Mi pont ezt kértük tőlük, tetszik ez az irány, és látjuk, hogy nyílt párbeszéddel megtalálhatjuk a megoldásokat.

Borítókép: a Miami Nagydíj sajtótájékoztatóján (Fotó: MTI/EPA/Greg Nash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.