A Liverpool klasszisa a jövőjéről: Bocs, csak vicceltem!

Napok óta tartja magát a pletyka, hogy Sadio Mané távozik a Liverpooltól, és a Bayern Münchenben folytatja a pályafutását. A szenegáli támadó most közölte, korábban csak viccelt, amikor honfitársaira fogta a klubváltási szándékát.

Magyar Nemzet
2022. 06. 05. 14:59
null
Liverpool, 2022. május 22. Sadio Mane, a Liverpool játékosa (b) az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. május 22-i, Wolverhampton Wanderers elleni mérkõzésén Liverpoolban. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt megírtuk, az átigazolási ügyekben megbízható forrásnak tekinthető Fabrizio Romano szellőztette meg a hírt, hogy Mané eldöntötte, hat év után elhagyja a Liverpoolt, a legerősebb kérője pedig a Bayern München.

Mané jelenleg a szenegáli válogatottal készül, mesterhármassal segítette csapatát a Benin elleni Afrika Kupa-selejtezőn. Ez volt a 90. mérkőzése és a 32. gólja az Afrika Kupa-címvédő válogatott színeiben, ezzel megelőzte az eddig 31 találattal rekorder Henri Camarát.

A 30 éves játékos még pénteken, a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón beszélt nagy feltűnést keltve:

Tisztelem a szurkolókat és a Liverpoolt, de ha egyszer a szenegáliak 60-70 százaléka azt akarja, hogy távozzak? Azt teszem, amit akarnak.

Mané szavai nagy port kavartak, hiszen nagy tiszteletnek örvend Liverpoolban, 269 meccsen 120 gólt ért el a klub színeiben, megnyerte a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját is a csapattal. Az elmúlt idényben is bizonyította, hogy fontos láncszem a Jürgen Klopp-gépezetben, hiszen 23-szor talált be a két hazai kupagyőzelmet hozó évadban.

A szenegáli támadó kénytelen volt megmagyarázni a szavait.

– Pénteken csak vicceltem, humorizáltam, és ezzel volt tele minden – mondta Mané. – Ezt most be kell fejeznünk. A Liverpool egy olyan klub, amelyet végtelenül tisztelek. Az első pillanattól kezdve mintha örökbe fogadtak volna. A jövőmről csak annyit mondhatok, majd meglátjuk, mi történik.

Mané szerződése jövő nyáron jár le a Liverpoollal, a Bayern München 40 millió euró körüli összegért igazolhatja le.

Borítókép: Sadio Mane, a Liverpool játékosa (b) az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. május 22-i, Wolverhampton Wanderers elleni mérkőzésén Liverpoolban (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.