Balatonfüred hősét nagy csalódás érte a közösségi médiában

Mark Cavendish a közösségi médiából tudta meg, hogy nem indulhat a Tour de France-on. A brit kerékpáros tavaly a zöld trikót, valamint négy szakaszt nyert a francia kerékpáros körversenyen, utóbbival beállította Eddy Merckx rekordját.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 18:16
Mark Cavendish Balatonfüred
Giro d'Italia Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl) jó szívvel emlékezhet az idei Giro d’Italia magyarországi szakaszaira. A brit kerékpáros legenda a balatonfüredi befutót megnyerte, ráadásul Zámolyon még buszmegállót is elneveztek róla.

A Man-szigeti versenyző a tavalyi Tour de France-on még több sikert ért el: négy szakaszt és a pontversenyt is megnyerte. Cavendish a francia kerékpáros körverseny történetében harmincnégy etapot nyert, Eddy Merckxszel közösen tartja a rekordot.

A brit kerékpáros idén biztosan nem hagyja le a belga Kannibált. Önmagában nem meglepő, hogy a sprinter nem kapta meg a Giro–Tour duplát, az már sokkal kínosabbá teszi a történetet, hogy bejegyzése alapján Cavendish csak a közösségi médiából tudta meg, hogy nincs a pénteken rajtoló Grand Tourra nevezettek között.

Épp most láttam a Quick-Step Tour-keretét a közösségi médiában. Szomorú vagyok, hogy nem védhetem meg a zöld trikómat, és nem írhatom tovább a történelmet a világ legfantasztikusabb kerékpáros versenyén.„De, ahogy mindig, most is mindennap szurkolok a csapattársaimnak” – állt a bejegyzésben.

Első ránézésre nem tűnik keserűnek Cavendish, de azért aligha véletlenül hangsúlyozta a közösségi média böngészését...

A Quick-Step világbajnokát, Julian Alaphilippe-et sem nevezte a Tourra, aki a legutóbbi három évben egyaránt viselhette az éllovasnak járó sárga trikót, azonban még nem épült fel teljesen tavaszi horrorbukása során elszenvedett sérüléséből.

Fontos különbség Cavendish-hez képest, hogy a franciát minden bizonnyal értesítette a döntésről a Quick-Step, ugyanis nyilatkozik is a hivatalos bejelentést tartalmazó cikkben a csapat oldalán.

A belga sornál a szakaszgyőzelmeket idén elsősorban a holland Fabio Jakobsentől várják, aki már tíz sikernél jár idén, ezek közül kettőt a Tour de Hongrie-n aratott.

Borítókép: Mark Cavendish ünnepel Balatonfüreden (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.