Kisebb riadalom után alaposan megfürdettük a brazilokat

A magyar férfivízilabda-válogatott a várakozásoknak megfelelően simán, 20-6-ra kiütötte Brazíliát a Budapesten zajló világbajnokságon. Három-három találattal Varga Dénes, Zalánki Gergő és Nagy Ádám volt a csapat két legeredményesebb játékosa, előbbi kapta a mérkőzés legjobbjának járó Benedek Tibor-díjat.

Magyar Nemzet
2022. 06. 23. 22:26
MEZEI Tamás
Vizes vb 2022 - Vízilabda Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb riadalom vezette fel a magyar–brazil meccset. E találkozó előtt ugyanis elhalasztották az olasz–kanadai összecsapást is. Noha hivatalosan még nem erősítették meg, de lényegében készpénznek vehetjük, hogy a tengerentúli csapatban többen megfertőződtek korona-vírussal, ezért maradt el a mérkőzés. Sopronban, tegyük hozzá. A leghűségesebb város ugyan messze van Budapesttől, de a továbbjutók onnan is felköltöznek a fővárosba. Az olaszokkal akár már a negyeddöntőben összeakadhatunk. Reméljük, az esetek lokalizálódnak, negyven fokban a Covid inkább adminisztratív kérdés, de a nemzetközi szövetség, a FINA roppant komolyan veszi.

A Margitszigeten mindez természetesen nem befolyásolta a fesztiválhangulatot, telt ház előtt játszott újabb ünnepi meccset a magyar válogatott. A brazilok a riói olimpiára felszívták magukat, utána azonab ismét visszaestek. Nem is tudtak szemernyi ellenállást kifejteni. 3-0-s magyar vezetésnél dobták az első góljukat, az első negyed 7-1-gyel zárult, ami után kétkapus edzésbe torkollott a találkozó. 

A magyar válogatott végeredményben 20-6-ra győzött. és is három gólt dobott, utóbbi kihagyott egy ötméterest is, ha azt is belövi, talán őt választják a mérkőzés legjobbjának, így viszont a csapatkapitányé lett a Benedek Tibor-díj.

Férfi vízilabdatorna, A csoport, 2. forduló:
Magyarország–Brazília 20-6 (7-1, 4-2, 4-1, 5-2)
Magyar gólszerzők: Zalánki, Varga, Nagy 3-3, Manhercz, Angyal, Hárai 2-2, Pohl, Jansik, Burián, Vámos, Mezei 1-1.

A másik találkozón Montenegró kisebb meglepetésre csak 10-9-re verte Grúziát.

Az állás két forduló után: 1. Magyarország 4 pont, 2. Grúzia 2 (23-20), 3. Montenegró 2 (18-21), 4. Brazília 0.

Borítókép: Mezei Tamás blokkol (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.