A Kisvárdának a Fradi teljesítményét kellene megismételnie

A Ferencváros után a másik két állva maradt magyar futballcsapatnak is megkezdődik ma a selejtező harmadik fordulója a nemzetközi porondon. A Kisvárda a norvég Molde vendégeként lép pályára, a Fehérvár pedig hazai pályán a moldovai Petrocubbal csap össze azért, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön az Európa-konferencialiga főtáblájához.

Magyar Nemzet
2022. 08. 04. 7:17
kisvárda
Kisvárda, 2022. július 28. A kisvárdai csapat ünnepli gyõzelmüket a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének második fordulójában, a Kisvárda Master Good - Kajrat Almati visszavágó mérkõzés után a kisvárdai Várkerti Stadionban 2022. július 28-án. A magyar csapat 1-0-ra gyõzött, így 2-0-ás összesítéssel jutott tovább. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismerősen csenghet a Molde neve, két évvel ezelőtt a norvég csapattal nézett szembe a Ferencváros a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében, és érte el az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar futballsikerét. A norvégiai 3-3-as döntetlen után hazai pályán 0-0-lal ért véget a mérkőzés, és több, idegenbeli lőtt góljuknak köszönhetően a zöld-fehérek jutottak a BL-csoportkörébe.

A párharc elbukását követően a Molde az Európa-ligában a nyolcaddöntőig menetelt, tavaly viszont nem jutott fel egy nemzetközi kupasorozat főtáblájára sem (az Ekl harmadik selejtezőkörében a Trabzonspor állta útját). Most a Kisvárdára vár a feladat, hogy legyűrje a szezon felén túl a norvég bajnokságot vezető Moldét, amelynek játékoskerete kétszer annyit ér, mint a magyar élvonal tavalyi ezüstérmeséé. A kék-fehérek nemcsak játékban, hanem jó formában is vannak, május óta nem találtak legyőzőre, és legutóbbi hat mérkőzésüket egyaránt megnyerték – köztük a svéd Elfsborg elleni mindkét Ekl-selejtezős meccsüket is. Igaz, az új idényben eddig a Kisvárda sem teljesít rosszul, kettős győzelemmel búcsúztatta a kazah Kairat Almatit a selejtező előző fordulójában, az első bajnokiján pedig 2-2-es döntetlent játszott a Debrecennel, miközben több kulcsjátékos is pihent. A szabolcsi játékosok a nyári hőségből őszi időjárásba csöppennek, a mérkőzés napján Moldéban ugyanis 14 fok lesz és eső is várható.

 

A Fehérvárra kellemesebb körülmények várnak, hiszen az első meccsüket hazai pályán játsszák a Petrocub ellen. A moldáv bajnokság második helyezettje soha nem járt még ilyen magasságokban a nemzetközi porondon – legjobb eredményeként tavaly az Ekl-selejtező második köréig jutott –, idén a máltai Florianát és az albán Lacit legyőzve jutott el a harmadik fordulóig. A Fehérvár elleni mérkőzésre vasárnap vereséggel hangolt a Petrocub (0-2 a Sf. Gheorghe ellen), igaz, a magyar csapat is elveszítette legutóbbi két találkozóját: az azeri Gabala 2-1-re, a Paks 2-0-ra múlta felül Michael Boris tanítványait. Pusztán a számokra hagyatkozva egyértelműen a Fehérvár számít a moldávok elleni párharc esélyesének: a magyar csapat játékosainak összértéke 19,5, a Petrocubé 4,7 millió euró.

– Úgy gondolom, a playoff kört megalapozottan vesszük célba, de a csoportkört nem tudjuk elvárásként megfogalmazni, hiszen az utolsó körben akár topligás ellenfelet is mellénk sorsolhatnak. Természetesen oda szeretnénk érni a főtáblára, és mindent meg fogunk tenni érte – ismertette a csapat céljait Sallói István, a Fehérvár sportigazgatója.

Továbbjutás esetén a várdaiak az utolsó fordulóban a Wolfsberger (osztrák)–Gzira United (máltai) párharc győztesével, a fehérváriak pedig a német Kölnnel találkoznak.

Ekl-selejtező, 3. forduló, csütörtöki program: 
Molde–Kisvárda 19.00 (tv: M4 Sport)
Fehérvár–Petrocub 20.55 (tv: M4 Sport)

Borítókép: A kisvárdai játékosok a Kairat Almatit elleni továbbjutást ünnepelték (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.