A villámlás sokáig az öltözőben tartotta a csapatokat Felcsúton

A labdarúgó NB I 4. fordulójának nyitómeccse, a Puskás Akadémia–Kecskemét találkozó a villámlások miatt péntek este csak háromnegyed óra csúszással kezdődhetett el; a meccs aztán 1-1-re végződött.

Magyar Nemzet
2022. 08. 19. 22:45
null
Fotó: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felcsúton a Pancho Arénában pénteken 20 órakor kezdődött volna a Puskás Akadémia–Kecskemét mérkőzés, de ebből nem lett semmi. 18.45-től jó fél órán át szakadt az eső, majd a csapatok bemelegítésekor csak csepergett, nem sokkal nyolc óra előtt viszont újra eleredt az égi áldás, amit vihar és villámlás kísért. Így a meccset nem lehetett elkezdeni. Folyt az egyeztetés az öltözőfolyosón Andó-Szabó Sándor játékvezető, Vad II István tartalék bíró, Juhos Attila játékvezetői ellenőr, Mucha József MLSZ-ellenőr, továbbá a két edző, Hornyák Zsolt és Szabó István között. A gyep állapota kifogástalan maradt, idővel az eső is elállt, viszont a villámlás csak később szűnt meg – háromnegyed óra csúszással kezdődhetett el a találkozó.

A 3. percben megszerezte a vezetést a Kecskemét: Banó-Szabó ment el a bal oldalon, középre passzolt, ahol Szuhodovszki tolt egyet a labdán, majd 20 méterről ballal hatalmas gólt ragasztott a léc alá (0-1). Több találat az első félidőben nem esett, fordulás után aztán a távolban megint kezdődött a villámlás. Szerencsére nem a pálya felett, így a mérkőzést nem kellett félbeszakítani. A 70. percben mindenesetre újra leszakadt az ég, nem volt könnyű játszani...  A 79. percben a vendégektől a szabálytalankodó Zeke megkapta a második sárga lapját, így a pirosat is, emberelőnybe került a Puskás Akadémia. S a 86. percben ki is egyenlített: Skribek jobbról ívelte be a labdát, a menteni igyekvő Szabó Alex pedig olyan suta mozdulattal ért a labdába, hogy a csapata kapujába továbbította azt, öngól (1-1). S bár még az utolsó pillanatokban is adódtak helyzetek mindkét oldalon, maradt az 1-1.

A vezetőedzők értékelése:

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): –  A nézők számára biztosan érdekes mérkőzést játszottunk, már csak a körülmények miatt is. A Kecskemét jobban alkalmazkodott az „alagútban” várakozáshoz, jól kapta el a kezdést, rúgott egy gólt, pedig ezt mindenképp szerettük volna elkerülni. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogyan elterveztünk. A középpályán lassabban voltunk, nem játszottunk türelmesen, ahogyan a találkozó előtt beszéltük, így nehezen tudtuk megbontani a Kecskemét védelmét. Több játékosunk gyengén teljesített, Yoell van Nieffet is emiatt cseréltem le. A cseréinket viszont meg kell dicsérnem, mert nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe, idő kérdése volt, hogy mikor egyenlítünk ki. A második félidőben jó tempóban futballoztunk, meg is nyerhettük volna a találkozót, bosszantó, hogy nem tettük. 

Szabó István (Kecskeméti TE): – A csúszás miatt sokat törtem a fejem, hogyan lehet a játékosokat fizikálisan, koncentrációban szinten tartani, szerencsére a stadionban van bemelegítőterem, ahol az erőnléti edző folyamatosan foglalkozott velük. Talán ez is befolyásolta, hogy jól, góllal kezdtünk, és az első félidőben amit elterveztünk, az bejött. Nehéz volt a Puskás Akadémia ellen futballozni, mert gyorsan, szervezetten játszottak, jól mozogtak vissza a labdákért, és végeredményben nem érdemtelenül egyenlítettek. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, amiért állta a sarat. Az eddig négy bajnoki mérkőzésünk közül talán most játszottunk a legjobban, de nem lehet mindig szerencsénk, és pattanhat befelé a labda. 

Az NB I 4. fordulójában  négy nap alatt négy mérkőzésre kerül sor, mivel a címvédő Ferencváros, valamint a Mol Fehérvár találkozóját a két csapat nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztották. A zöld-fehérek Pakson léptek volna pályára, míg a piros-kékek az Újpestet fogadták volna, a két találkozó új időpontját később jelöli ki a versenybizottság.

NB I, 4. forduló:

pénteken játszották:
Puskás Akadémia FC–Kecskeméti TE 1-1 (0-1)

vasárnap játsszák:
ZTE FC–Kisvárda Master Good 17.55
Vasas FC–Budapest Honvéd 20.00

hétfőn játsszák:
Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 20.00

Borítókép: Ilyen körülmények közepette nem lehetett játszani... (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.