Hajrá, Madrid! – így köszöntek el végleg a kedvenctől Münchenben

Robert Lewandowski az ígéretéhez híven visszatért Münchenbe, hogy elköszönjön a csapattársaitól és tisztázza a nézeteltérését a Bayern vezetőivel. „Nem felejtem el, hogy mit értünk el itt közösen az elmúlt nyolc évben” – nyilatkozta a találkozó után, tehát immár ő is csak a szépre akar emlékezni.

Magyar Nemzet
2022. 08. 02. 16:16
LEWANDOWSKI, Robert
Dortmund, 2021. augusztus 17. Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa örül góljának a német labdarúgó Szuperkupáért játszott Borussia Dortmund-Bayern München mérkõzésen Dortmundban 2021. augusztus 17-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként vasárnap megírtuk , azután is feszült maradt a viszony és a Bayern München között, hogy a lengyel gólgyáros hivatalosan is elköszönt a német klubtól és július 19-én aláírta a szerződését a Barcelonával. A katalán csapat amerikai túrája alatt a 33 éves center nem éppen hízelgő szavakkal nyilatkozott a Bayern vezetőiről.

– Mindabban, ami az elmúlt néhány hétben történt, mielőtt elhagytam a Bayern Münchent, természetesen nagyon sok politika volt. A klub megpróbált érveket találni, hogy miért adnának el egy másik klubnak, talán azért, mert korábban nehéz volt elmagyarázni a valóságot a szurkolóknak. Ezt annak ellenére le kellett nyelnem, hogy nagyon sok ökörséget mondtak rólam – mondta az ESPN-nek nyiatkozva, amit persze Münchenben nem hagytak válasz nélkül.

– Értetlenül állok a dolgok előtt. Apám engem arra tanított, hogy ha elmész valahonnan, sohase úgy tedd, hogy a hátsódat mutatod. Robert viszont éppen ezt teszi – mondta Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója a Szuperkupa elnyerése után. Egyúttal kifejezve a reményét, hogy tisztázzák a dolgokat, ha Lewandowski, miként ígérte, visszatér Münchenbe, hogy elköszönjön.

Nos, a látogatásra kedden sor került, miként a Bild nevű újság lencsevégre kapta, amint Lewandowski autója begördült a Bayern edzőközpontja elé

Az persze papírforma, hogy a mindenféle rekordot átírt csatár meglehetősen semmitmondóan számolt be a látogatásáról.

– Elköszöntem mindenkitől, ajándékot is adtam mindenkinek. Megköszöntem a srácoknak a támogatást és mindent, amit értem tettek. Most már nyugodt lelkiismerettel távozhatok. Érzelmes,egyben nehéz pillanatok voltak. Soha nem felejtem el, amit itt kaptam. Ez a legfontosabb, ami megmarad. Most már előre tudok nézni  – nyilatkozta Lewandowski a Sky Sportsnak.

A klub vezetőivel gerjedt afférját is lezártnak tekinti.

– A múlt hét egy kicsit bonyolult volt mindenkinek, ám ez néha a futball része. Ettől még nem felejtem el, hogy mit értünk el itt közösen az elmúlt nyolc évben – mondta diplomatikusan.

Robert Lewandowski tehát végleg elköszönt a Bayerntől. A jövőben legfeljebb ellenfélként térhet vissza Münchenbe. Amikor elhajtott az edzőközpontból, a drukkerek már így, ellenfélként tekintettek rá. „Hajrá, Madrid!” – így búcsúztattak a bajor szurkolók…

Borítókép: A szíve egy darabja azért Münchenben marad 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.