Kalandos utat járt be a huszonegy éves magyar futó

Huller Dániel 2018-ban még 400 gáton szerzett U18-as Eb-aranyat, a felnőttek között már egészen más számban szerepelt jól Münchenben.

Koczó Dávid (München)
2022. 08. 19. 21:16
HULLER Dániel
München, 2022. augusztus 18. Huller Dániel, az olasz Simone Barontini és a svéd Andrea Kramer (b-j) a férfi 800 méteres síkfutás elõfutamában a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 18-án. MTI/AP/Martin Meissner Fotó: Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy sokaknak a népes magyar csapatból, Huller Dánielnek is az idei müncheni Európa-bajnokság volt a debütálása felnőtt világversenyen. A huszonegy éves atléta tehetségét ékesen bizonyítja, hogy 2018-ban U18-as Eb-aranyérmet nyert 400 méteres gátfutásban. 

Csakhogy Münchenben már nem ebben a számban, hanem 800 méteren szerepelt.

Ráadásul a futambeosztással is alaposan belehúzott, hiszen az első fordulóban, majd az elődöntőben is a leggyorsabbakkal kellett tartania a lépést. A döntőbe jutás már nem jött össze, hiszen a péntek esti elődöntőben Huller a nyolcadik helyen zárt, de így is gyorsabb időt futott, mint bárki a másik elődöntőből.

Huller legyőzői között olyan futók voltak, mint a fedett pályás világbajnok Mariano García és az 1500 szabadtéri vb-aranyérmese, Jake Wightman.

– Nem vagyok elkeseredve, mert nagyon erős futam volt, világbajnokoktól nem szégyen kikapni. Ennyi ember előtt még életemben nem versenyeztem, tapasztalatnak nagyon jó volt – mondta az elődöntője után Huller, aki ezeket a tapasztalatokat a jövő évi budapesti világbajnokságon hasznosítaná, ahol szintén 800 méteren tervez indulni.

A 800 méter több szempontból is komoly váltás a 400 gáthoz képest, az egyik legjelentősebb, hogy nem a kijelölt pályán, hanem a mezőnyben kell futni.

– 200 méternél volt egy nagyobb lökdösődés a holland ellenfelemmel, aztán letisztult a futam. A másik nehézség 450-nél adódott, amikor kicsit bezártak, ezért ki kellett mennem a külső pályára, hogy előrébb jöjjek, de abban kicsit elfáradtam, és ez a végén hiányzott – árulta el kérdésünkre a huszonegy éves futó.

Borítókép: Huller Dániel helyt állt a leggyorsabb futamokban is (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.