Tuchel: A játékosaim félnek, ha ő vezeti a mérkőzést

Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője több dologgal sem volt megelégedve a vasárnap, a Tottenham Hotspur ellen 2-2-re végződött angol bajnoki után. A német tréner a játékvezető mellett a VAR-szobát is kritizálta, emellett az is bántotta, hogy a csapata elbukott két pontot. Antonio Conte viszont örült annak az egynek, ami a Spursnek jutott, és hozzátette, a Tuchellel való összetűzését nem kell komolyan venni.

Magyar Nemzet
2022. 08. 15. 11:59
Antonio Conte
Chelsea's German head coach Thomas Tuchel gestures on the touchline during the English Premier League football match between Chelsea and Tottenham Hotspur at Stamford Bridge in London on August 14, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Forró volt a hőmérséklet, felhevült a hangulat a pályán, a kispadok és a nézők között – ez minden, amire vágyik az ember egy ilyen meccsen az idény e korai szakaszában.

Thomas Tuchel a mérkőzést követően már mosollyal a szája szélén nyilatkozott a sajtó munkatársainak, ám a 2-2-re végződött Chelsea–Tottenham Hotspur bajnoki után közel sem volt ilyen vicces kedvében a Kékek vezetőedzője. Paprikás volt a hangulat közte és kollégája, Antonio Conte között, a két menedzsert szét kellett választani egymástól, hogy ne fajuljon tettlegességig a dolog, és a találkozót követően mindketten piros lapot kaptak.

Az ellentét hátterében az állt, hogy a Chelsea kétszer is vezetést szerzett, erre a Tottenham mindkétszer válaszolni tudott, de Tuchel szerint a vendégek mindkét gólját érvényteleníteni kellett volna, mivel szabálytalanságok előzték meg őket. A német tréner ezért a VAR-szoba munkatársait is elővette a mérkőzést követően.

– Azt kell mondanom, hogy a Spurs egyik gólját sem lett volna szabad megadni. Ma csak egy csapat volt a pályán, amely megérdemelte volna a győzelmet, és azok mi voltunk. Sajnálom a játékosaim, hogy nem kapták meg, amit megérdemeltek – fogalmazott Tuchel.

 – Egyértelmű, hogy szabálytalankodtak Kai Havertzcel szemben (az első gól előtt – a szerk.). A VAR-t is használhatják, hogy helyes döntéseket hozzanak. Mióta húzhatják vissza a játékosokat a hajuknál fogva? Megértem, hogy a játékvezető nem vette észre. Én se láttam, de a VAR-szoba munkatársai visszanézték az esetet, mégis miképpen lehetséges, hogy nem ítéltek nekünk szabadrúgást, nekik pedig piros lapot?

Ezt már a Spurs második góljáról mondta a Chelsea edzője, amikor csapata kapuja előtt Cristian Romero a hajánál fogva rángatta a hazai Marc Cucurellát. Szabadrúgás helyett a Spursnél maradt a labda, pedig az esetet követő szögletrúgás után megszerezte a vendégek egyenlítő gólját.

 

Tuchel Anthony Taylor játékvezető ténykedését is kritizálta. A Chelsea szurkolóinak körében elterjedt az a pletyka, hogy a bíró nincs kibékülve a csapatukkal, ugyanis szerintük az elmúlt néhány mérkőzésen rendre ellenük szóló döntéseket hozott. Tuchel elárulta, ezt nem csak a drukkerek gondolják így.

– Talán jobb lenne, ha nem vezetné a mi meccseinket. Nem csak néhány szurkoló gondolja így, az egész öltözőben ez az általános vélemény. A játékosok is észlelik, hogy mi történik, amikor a pályán vannak. Ők is tudják – húzta alá a 48 éves szakember, majd hozzátette, a tanítványai aggódnak a mérkőzések előtt, ha tudják, hogy Taylor kezében lesz a síp aznap. Tuchel egy csípős megjegyzést is hozzáfűzött. Előreláthatólag a piros lapja miatt nem állhat majd a Chelsea kispadja előtt a Leeds elleni bajnokin. – Ez fantasztikus! Én nem irányíthatom a csapatot, de a bíró vezetheti a következő meccset.

Antonio Contének nem tetszettek Tuchel szavai.

– Mindenki tudja rólam, hogy én sosem beszélek a játékvezetői ítéletekről. A jövőben is ezt fogom tenni, és valamennyire ideges leszek, ha mások ezt teszik. Persze mindenki azt csinál, amit akar. De mint elmondtam, én nem mondok véleményt a játékvezetőről, ezt sosem tettem meg Angliában – szögezte le a Tottenham edzője.

 

A mérkőzést követő összetűzést egyik menedzser szerint sem szabad komolyan venni, elmondásuk szerint ők jól szórakoztak közben.

– Senkit sem sértettek meg, senki sem sérült meg. Nem ökölcsapásokkal ért véget a helyzet, szóval szerintem nem kell ennek nagy feneket keríteni. Ez része volt a mai meccsnek, mindenki feszült volt. Mindketten a saját csapatunkért küzdöttünk, ilyesmi megtörténik.

Conte is egyetértett kollégája véleményével: – Azt hiszem, hogy mindketten élveztük a dolgot. Legközelebb jobban odafigyelünk, és talán nem rázunk kezet, azzal megoldjuk a problémát. Sajnálatos lenne, ha emiatt ki kellene hagynom a következő mérkőzést. Készült videó arról, hogy mi történt, így könnyebben megérthetjük a helyzetet. Én nem vagyok békés természet. Ha valaki agresszív velem szemben, akkor agresszivitással válaszolok. De szerintem erre az incidensre nem kell problémaként tekinteni. A legfontosabb, hogy egy remek mérkőzést játszottunk, mindkét csapat jól teljesített. Nekünk nagyon sokat ér, hogy pontot szereztünk – tette hozzá a vendégek mestere.

 

Borítókép: Thomas Tuchel a Tottenham Hotspur elleni bajnokin (Fotó: Glyn Kirk/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.