időjárás 12°C Mihály 2022. szeptember 29.
logo

Tuchel: A játékosaim félnek, ha ő vezeti a mérkőzést

Magyar Nemzet
2022.08.15. 11:59 2022.08.15. 14:34
Tuchel: A játékosaim félnek, ha ő vezeti a mérkőzést

Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője több dologgal sem volt megelégedve a vasárnap, a Tottenham Hotspur ellen 2-2-re végződött angol bajnoki után. A német tréner a játékvezető mellett a VAR-szobát is kritizálta, emellett az is bántotta, hogy a csapata elbukott két pontot. Antonio Conte viszont örült annak az egynek, ami a Spursnek jutott, és hozzátette, a Tuchellel való összetűzését nem kell komolyan venni.

– Forró volt a hőmérséklet, felhevült a hangulat a pályán, a kispadok és a nézők között – ez minden, amire vágyik az ember egy ilyen meccsen az idény e korai szakaszában.

Thomas Tuchel a mérkőzést követően már mosollyal a szája szélén nyilatkozott a sajtó munkatársainak, ám a 2-2-re végződött Chelsea–Tottenham Hotspur bajnoki után közel sem volt ilyen vicces kedvében a Kékek vezetőedzője. Paprikás volt a hangulat közte és kollégája, Antonio Conte között, a két menedzsert szét kellett választani egymástól, hogy ne fajuljon tettlegességig a dolog, és a találkozót követően mindketten piros lapot kaptak.

Az ellentét hátterében az állt, hogy a Chelsea kétszer is vezetést szerzett, erre a Tottenham mindkétszer válaszolni tudott, de Tuchel szerint a vendégek mindkét gólját érvényteleníteni kellett volna, mivel szabálytalanságok előzték meg őket. A német tréner ezért a VAR-szoba munkatársait is elővette a mérkőzést követően.

– Azt kell mondanom, hogy a Spurs egyik gólját sem lett volna szabad megadni. Ma csak egy csapat volt a pályán, amely megérdemelte volna a győzelmet, és azok mi voltunk. Sajnálom a játékosaim, hogy nem kapták meg, amit megérdemeltek – fogalmazott Tuchel.

 – Egyértelmű, hogy szabálytalankodtak Kai Havertzcel szemben (az első gól előtt – a szerk.). A VAR-t is használhatják, hogy helyes döntéseket hozzanak. Mióta húzhatják vissza a játékosokat a hajuknál fogva? Megértem, hogy a játékvezető nem vette észre. Én se láttam, de a VAR-szoba munkatársai visszanézték az esetet, mégis miképpen lehetséges, hogy nem ítéltek nekünk szabadrúgást, nekik pedig piros lapot?

Ezt már a Spurs második góljáról mondta a Chelsea edzője, amikor csapata kapuja előtt Cristian Romero a hajánál fogva rángatta a hazai Marc Cucurellát. Szabadrúgás helyett a Spursnél maradt a labda, Harry Kane pedig az esetet követő szögletrúgás után megszerezte a vendégek egyenlítő gólját.

 

Tuchel Anthony Taylor játékvezető ténykedését is kritizálta. A Chelsea szurkolóinak körében elterjedt az a pletyka, hogy a bíró nincs kibékülve a csapatukkal, ugyanis szerintük az elmúlt néhány mérkőzésen rendre ellenük szóló döntéseket hozott. Tuchel elárulta, ezt nem csak a drukkerek gondolják így.

– Talán jobb lenne, ha nem vezetné a mi meccseinket. Nem csak néhány szurkoló gondolja így, az egész öltözőben ez az általános vélemény. A játékosok is észlelik, hogy mi történik, amikor a pályán vannak. Ők is tudják – húzta alá a 48 éves szakember, majd hozzátette, a tanítványai aggódnak a mérkőzések előtt, ha tudják, hogy Taylor kezében lesz a síp aznap. Tuchel egy csípős megjegyzést is hozzáfűzött. Előreláthatólag a piros lapja miatt nem állhat majd a Chelsea kispadja előtt a Leeds elleni bajnokin. – Ez fantasztikus! Én nem irányíthatom a csapatot, de a bíró vezetheti a következő meccset.

Antonio Contének nem tetszettek Tuchel szavai.

– Mindenki tudja rólam, hogy én sosem beszélek a játékvezetői ítéletekről. A jövőben is ezt fogom tenni, és valamennyire ideges leszek, ha mások ezt teszik. Persze mindenki azt csinál, amit akar. De mint elmondtam, én nem mondok véleményt a játékvezetőről, ezt sosem tettem meg Angliában – szögezte le a Tottenham edzője.

 

A mérkőzést követő összetűzést egyik menedzser szerint sem szabad komolyan venni, elmondásuk szerint ők jól szórakoztak közben.

– Senkit sem sértettek meg, senki sem sérült meg. Nem ökölcsapásokkal ért véget a helyzet, szóval szerintem nem kell ennek nagy feneket keríteni. Ez része volt a mai meccsnek, mindenki feszült volt. Mindketten a saját csapatunkért küzdöttünk, ilyesmi megtörténik.

Conte is egyetértett kollégája véleményével: – Azt hiszem, hogy mindketten élveztük a dolgot. Legközelebb jobban odafigyelünk, és talán nem rázunk kezet, azzal megoldjuk a problémát. Sajnálatos lenne, ha emiatt ki kellene hagynom a következő mérkőzést. Készült videó arról, hogy mi történt, így könnyebben megérthetjük a helyzetet. Én nem vagyok békés természet. Ha valaki agresszív velem szemben, akkor agresszivitással válaszolok. De szerintem erre az incidensre nem kell problémaként tekinteni. A legfontosabb, hogy egy remek mérkőzést játszottunk, mindkét csapat jól teljesített. Nekünk nagyon sokat ér, hogy pontot szereztünk – tette hozzá a vendégek mestere.

 

Borítókép: Thomas Tuchel a Tottenham Hotspur elleni bajnokin (Fotó: Glyn Kirk/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.