A születésnapos Muhamed Besic csúcsformában várja a csúcsrangadót

A labdarúgó NB I 8. fordulójából három mérkőzés maradt vasárnapra. Ezek közül a Ferencváros és a Kisvárda mérkőzése igazi rangadónak számít, hiszen az előző bajnokság első helyezettje fogadja a másodikat, és jelenleg is ugyanígy állnak a tabellán. A születésnapos Muhamed Besic és Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint sem dőlhet hátra a Ferencváros a hétközi bravúrja után az Európa-ligában, itthon, a Kisvárda vezetőedzője, Török László pedig állítja, a Fradi ellen senkit sem kell külön motiválni.

Magyar Nemzet
2022. 09. 11. 10:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi hőstettet hajtott végre a Ferencváros csütörtökön: az Európa-liga csoportkörének az első fordulójában a találkozó nagy részében emberhátrányban játszva 3-2-re legyőzte a török Trabzonsport a Groupama Arénában. Ez tényleg nagyon komoly fegyvertény volt a magyar bajnoktól, amelyre a jövő héten a francia Monaco vár a nemzetközi porondon.

 

 

Előtte azonban itthon vár rá rangadó: vasárnap délután az előző bajnokság második helyezettjét, a most is ezüstérmes pozícióban álló Kisvárdát fogadja, amelyről Sztanyiszlav vezetőedzőnek igen jó a véleménye:

– A Kisvárda hozzánk hasonlóan jól kezdte az idei szezont, nem véletlenül álln a második helyen, jó formában várhatja mindkét csapat a vasárnapi bajnokit. Nagyon fontos találkozó vár ránk, az Európa-liga az Európa-liga, a bajnokság pedig a bajnokság, ezek a meccsek is nagyon fontosak. Jól felkészültünk a Kisvárdára. Legutóbb kiélezett mérkőzést vívtunk ellene, jó csapatról van szó. Meccsről meccsre kell haladnunk, bízom benne, hogy a csütörtöki mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is mögöttünk állnak majd a szurkolóink, és segítenek minket.

 

Fotó: Kisvárdafc.hu/Barbara Gabriella

A csütörtöki mérkőzés egyik legjobbja Muhamed Besic volt, aki szombaton ünnepelte a 30. születésnapját. A bosnyák válogatott futballista először nyújtott ennyire remek teljesítményt, amióta visszatért a Ferencvároshoz, és a klub honlapjának adott interjújában elmondta, a családjával egy étteremben ünnepel majd, de a legszebb ajándékot a csapattól kapta a Trabzonspor legyőzésével. Természetesen szóba jött a Kisvárda elleni meccs is erről ezt mondta:

– Ez a meccs kulcsfontosságú lesz a számunkra. Nagy erőket kell mozgósítanunk maximális koncentráció mellett. Mi minden meccset meg akarunk nyerni, vasárnap is ez a cél, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél.

 

 

Persze, egyáltalán nem biztos, hogy Muhamed Besic ott lesz a pályán, Sztanyiszlav Csercseszov ugyanis alighanem több játékost is pihentet majd. Megteheti, hiszen a Ferencváros kerete erős, képessé teszi, hogy két fronton is eredményesen harcolhasson.

A Kisvárda az előző fordulóban meglepő 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Bp. Honvédtól, amivel elveszítette a veretlenségét ebben a bajnokságban. 

– A Fradinál valóban lehetőség van nemcsak a részleges, hanem a komplett rotációra is, de az alapjáték, a taktikai elképzelés azért rendre ugyanaz – nyilatkozta Török László vezetőedző a klub honlapjának. – Bárhogyan is dönt Sztanyiszlav Csercseszov kolléga a kezdőcsapat kijelölését illetően, nagy meglepetések nem érnek majd minket, hiszen ismerjük a játékosokat, tisztában vagyunk az erősségeikkel. Ha a Ferencvárossal játszol, extra motivációra nincs szükség, idegenben sem, hiszen a Groupama Aréna magasabb nézőszámából adódó hangulata is elragadtathatja az embert. Úgyhogy többféle motiváció is hajthat bennünket ezen a mérkőzésen. Tisztában vagyunk a két klub lehetőségei és a két játékoskeret értéke közötti különbségekkel, viszont az a célunk, hogy a pályán ezt eltüntessük, és természetesen bízunk a jó eredmény elérésében.

 

NB I, 8. forduló
Szombat

Paks–Debrecen 1-0 (1-0), Paks, 2300 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Balogh B. (19.)

Bp. Honvéd–Kecskemét 0-0, Bozsik Aréna, 3446 néző, jv.: Káprály.

Mol Fehérvár–Mezőkövesd 2-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 2376 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Kodro (25., 81.), illetve Drazsics (48.)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 15.00 (M4 Sport+)

Ferencváros–Kisvárda 17.30 (M4 Sport)

Újpest–Vasas 20.00 (M4 Sport)

Borítókép: Muhamed Besics nagyszerűen futballozott a Trabzonsport ellen (Fotó: Fradi.hu)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.