időjárás 13°C Hugó 2023. április 1.
logo

Csercseszov is elismerte: ez két külön liga

Magyar Nemzet
2022.09.12. 08:08 2022.09.12. 14:51
Csercseszov is elismerte: ez két külön liga

A Ferencváros a Kisvárdát is legyőzte, de a meccsek sora hamar folytatódik: csütörtökön már Monacóban játszik Európa-liga-meccset a magyar bajnok. Az FTC vezetőedzője világos határvonalat vont a feladatok közé.

A Ferencváros továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a labdarúgó NB I tabelláját, vasárnap a legközelebbi üldöző Kisvárdának sem adott esélyt. A meccs után, ha finoman is, de Sztanyiszlav Csercseszov is jelezte, hogy ősszel két nagyon eltérő szintű kihívás vár a Ferencvárosra a hazai, illetve a nemzetközi porondon.

Ennek a mai találkozónak semmi köze nem volt a csütörtöki, Monaco elleni Európa-liga-találkozóhoz.

 Ez a győzelem a bajnokság szempontjából volt jó, erős rivális ellen szereztünk három pontot – fogalmazott a zöld-fehérek orosz edzője. Kimondani azt persze már csak illendőségből sem fogja, hogy nem az itthoniak jelentik a valódi nehéz feladatot a csapata számára. A nyilatkozat többi része a szokásos profi választ tartalmazta.

– Maximálisan kielemeztük az ellenfelet, úgyhogy számítottunk rá, hogy erősen kezdenek. Pár nappal ezelőtt tíz játékossal kellett játszanunk elég sokat, ezért is gondolták, hogy nyomást helyeznek ránk az első pillanattól kezdve. A legfontosabb, hogy három nullra nyertünk. Ki kell elemezni a meccset, de közben már a Monacóra kell koncentrálnunk, és segítenünk kell a fiúkat a jó úton tartanunk – mondta Csercseszov.

A Ferencváros csütörtökön Monacóban lép pályára, utána viszont az NB III-as Bicske elleni Magyar Kupa-meccs minden bizonnyal már pihenőt jelent a legfontosabb játékosok számára. Szeptemberben több tétmeccs nem vár a zöld-fehérekre, ugyanakkor nagy eséllyel sok Fradi-futballistára számít majd a nemzeti csapat.

Török László, a Kisvárda vezetőedzője:

– Az első félidő elején négy-öt alkalommal a Fradi védelme mögé tudtunk kerülni, viszont a bejátszott labdáink pontatlanok voltak. Az üres területeket későn játszottuk meg vagy észre sem vettük. A középpályán sok labdavesztésünk volt, amit a Ferencváros kőkeményen ki is használt. Dinamikus és agresszívan támadó Fradi ellen játszottunk, ezért nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseket. Láttuk, hogy a Ferencváros kezdője nyolcvan százalékban kicserélődött a hétközi meccshez képest, ezt előre sejtettük is, de akik pályára léptek ma az ellenfélnél, szintén extra teljesítményt nyújtottak. A cserékkel próbáltunk változtatni, még támadóbban léptünk fel, viszont mindig ilyenkor kaptuk a gólt is.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.