A csúcsdöntés után egyetlen pont hiányzik a Ferencvárosnak

A tavaszi folytatás már szinte biztosra vehető a Crvena zvezda elleni siker után, sőt a Ferencvárosnak nagyon jó esélye van arra, hogy a csoportkör után is az Európa-ligában szerepeljen.

2022. 10. 14. 7:30
Ferencváros Europa League
Ferencváros Crvena zvezda 2022 Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlav Csercseszov győztes mentalitásról, Dibusz Dénes elszántságról beszélt a lefújás után. A Ferencváros bebizonyította, hogy belgrádi veresége csak kisiklás volt, hazai pályán – ha szoros csatában is, de – 2-1-re legyőzte a Crvena zvezdát.

Két ellentétes félidőt láthatott a Groupama Aréna közönsége: az elsőben szinte az egyetlen komoly helyzetből szerzett a vezetést a magyar bajnok, a második viszont az első perctől és a visszavont szerb góltól az utolsóig, Dibusz védéséig izgalmas volt. Utóbbit maga a kapus nem tartotta bravúrnak.

– Nem mondom, hogy nehéz védés volt. Abból a szituációból egyértelmű volt, hogy visszarúgja a helyemre, s nem volt elemi erejű lövés, a felső sarokra se ment, így tudtam hárítani – szerénykedett Dibusz, aki utólag már nem bánta, hogy ilyen kiélezett volt a helyzet a jelzett ötperces hosszabbítás letelte után is. – Nagyon közel jártunk a harmadik gólhoz, de az, hogy ilyen izgalmas volt a vége, csak még értékesebbé teszi a sikert.

Nem mintha amúgy alábecsülnénk a győzelem értékét. Az Európa-liga főtábláján az előző két szereplés alkalmával összesen kettő jött össze belőle a Ferencvárosnak, abból az egyik már tét nélküli meccsen. Idén viszont négy forduló után kilenc pontnál jár a zöld-fehér együttes, ennyit korábban még egyetlen magyar csapat sem szerzett európai csoportkörben – 2018-ban a Vidi, 2019-ben a Fradi zárta hét ponttal El-négyesét.

S a tizenkilenc éve várt magyar kupatavasz bebiztosítása lényegében már csak formalitás. Példátlan körbeverésre lenne szükség, hogy a Ferencváros utolsó helyen zárja a H csoportot, és még az Ekl-beli folytatásról is lemaradjon, ellenben a hátralévő két meccsen egyetlen pont is elég a zöld-fehéreknek ahhoz, hogy az első kettő között zárjanak, és tavasszal is az Európa-ligában szerepeljenek.

A selejtezősorozat után megállapíthattuk, hogy a Fradinak immár stabil helye van az Európa-ligában, és a következő lépést a csoportkörben kell megtenni. Bár a csoportkör még nem zárult le, az már négy forduló után egyértelműen kiderült, hogy a magyar bajnok sikerrel járt a szintlépés terén.

 

Borítókép: Volt okuk az örömre a fradistáknak (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.