Hiába lett Benzemáé az Aranylabda, mégis háborognak a madridiak

Luka Modric 2018-as győzelme után újra a Real Madrid egy futballistájához, Karim Benzemához került az Aranylabda, a klub egykori és jelenlegi játékosai közül azonban vannak, akik háborognak a díjátadó-ceremóniát követően.

Magyar Nemzet
2022. 10. 18. 9:30
Thibaut Courtois Jasin-díj
Forrás: MTI/EPA/Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid jelenlegi futballistái közül a legendás játékosai közül pedig Iker Casillas fejezte ki nemtetszését a közösségi médiában a hétfői Aranylabda díjátadó gálát követően. A klub kötelékébe tartozók természetesen nem azért háborognak, hogy csatáruk, kapta meg az est fő elismerését. Ehelyett az volt a gondjuk, hogy maga a királyi gárda csupán a harmadik helyen végzett a klubok között annak ellenére, hogy a La Liga mellett a Bajnokok Ligáját, a Spanyol és az Európai Szuperkupát is megnyerte.

„A harmadik legjobb csapat a 2021/22-es idényben – örülsz ennek, Real Madrid?” – tette fel a költői kérdést Toni Kroos a Twitteren.

„Gratulálok a Real Madridnak a harmadik helyhez” – jegyezte meg nem kevés iróniával a klublegenda Iker Casillas.

A díjátadó gálán ugyanis az angol bajnok Manchester City és az FA-kupa, valamint Ligakupa-győztes Liverpool is megelőzte a madridiakat, pedig a spanyolok a két gárdát legyőzték a BL-ben, előbbit az elődöntőjében, utóbbit a fináléban.

A Real játékosainak reakciója annak fényében sem meglepő, hogy az év legjobb futballistájának választott Karim Benzema mellett a legjobb kapus díját is madridi kapta Thibaut Courtois személyében. A szabályok viszont ezt nem veszik figyelembe. A klubok közötti versenyben az nyer, akinek a legtöbb női és férfi játékosát jelölték az adott szezonban az Aranylabdára. E tekintetben pedig a Manchester City és a Liverpool is lenyomta a Real Madridot, mivel előbbi kettő hat-hat labdarúgót, míg utóbbi csak ötöt „adott” a listára (természetesen csak azokat a játékosokat beleértve, akik az előző idényben a klubnál szerepeltek).

"Kapusként nem lehet nyerni"

Kroos és Casillas mellett Courtois is kifakadt a gála után, igaz, ő más okból tette. A francia hálóőrt az zavarta, hogy csupán a hetedik helyen végzett az Aranylabda-szavazáson: – Úgy látom, kapusként lehetetlen megkapni az Aranylabdát. Megnyered a La Ligát és a Bajnokok Ligáját, remek védéseket mutatsz be, aztán mégis csak a hetedik helyen végzel. De legalább létrehoztak egy díjat a legjobb kapusnak is.

Borítókép: Thibaut Courtois az idény legjobb kapusának járó Jasin-trófeával (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.