Szoboszlai Dominik is kellett az RB Leipzig bajnoki sikeréhez

A Bundesliga 12. fordulójának szombat délutánját elkapta a gólzápor, az öt meccsen 20-szor találtak a kapuba a csapatok. A Bayern München egymaga hatot vállalt, és mind a hat más futballista nevéhez fűződik, az RB Leipzig pedig 2-0-ra legyőzte a Leverkusent. Szoboszlai Dominik a vezetés megszerzéséből gólpasszal vette ki a részét.

Magyar Nemzet
2022. 10. 29. 18:30
szoboszlai Fotó: europress-afp
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Remek mérkőzést játszottunk a Real Madrid ellen, örülünk az eredménynek, de most már előre kell tekintenünk – mondta Marco Rose, a Leipzig vezetőedzője a szombati mérkőzést megelőzően. – A Bundesligában még mindig nem ott állunk, ahol szeretnénk, minden pontra szükségünk van. A Bajnokok Ligájában megmutattuk, mire vagyunk képesek, most ezt a szintet kell ismét hoznunk.

Mindent összevetve a lipcseiek edzője tartotta magát a szavaihoz. Pedig az ellenfél egy másik BL-résztvevő, a Leverkusen volt, amely a hét közben 2-2-t játszott Madridban az Athléticóval, tehát a csapata akkor is komoly feladat előtt állt, ha a gyógyszergyári csapat még nála is gyengébben szerepel eddig a Bundesligában. Az RB Leipzigben sajnos jó ideig említeni sem kell, hogy sérült, mint ahogyan szerencsére azt sem, hogy és viszont ott volt a kezdőcsapatban.

Visszafogottan futballozott mindkét együttes, de a lipcsei volt az aktívabb, és a 32. percben Szoboszlai szabadrúgásából Nkunku fejelt a hálóba, így a szünetben 1-0 volt az eredmény, a Leverkusen szinte semmit sem mutatott a támadójátékából. Az 57. percben Nkunku ívelte át balra Wernernek a labdát, aki átfejelte a hosszúra, ahol Szoboszlai érkezett, de éles szögből nem tudta belőni, Hradecky bravúrral védett a rövid alsónál. Negyedórával később a magyar válogatott középpályást Dani Olmo váltotta.

Hét perccel a rendes játékidő vége előtt Haidara ugratta ki Wernert, aki így ziccerbe került, és 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, és bár a Leipzig nem játszott úgy, mint a Real Madrid ellen, gond nélkül hozta a három pontot, amelyekkel tovább zárkózik fel az élcsoporthoz.

A Bayern München szokás szerint megnyomta az első félidőt, és lényegében el is döntötte a Mainz elleni mérkőzését. A 3-1-gyel zárult első negyvenöt perc után a második félidőben is pontosan ez a részeredmény született, 6-2 lett a vége. A bajorok hat gólját hat különböző játékos szerezte, a gólja mellett két találatot is előkészített.

Bundesliga, 12. forduló

Péntek

Werder Bremen–Hertha 1-0, gólszerző: Füllkrug (85.)

Szombat

Bayern München–Mainz 6-2, gólszerző: Gnabry (5.), Musiala (28.), Mané (43.), Goretzka (58.), Tel (79.), Choupo-Moting (86.), illetve Widmer 45+4., Ingvartsen 82.)

VfB Stuttgart–Augsburg 2-1, gólszerző: Guirassy (15)., Anton (90+2)., illetve Niederlechner (4.)

Wolfsburg–Bochum 4-0, gólszerző: Nmecha (27.), (58.), Baku (35.), Wind (80.)

RB Leipzig–Leverkusen 2-0, gólszerző: Nkunku (32)., Werner (83.)

Eintracht Frankfurt–Borussia Dortmund 1-2, gólszerző: Kamada (26.), illetve Brandt (20.), Bellingham (52.)

Vasárnap

Union Berlin–Mönchengladbach 15.30

Schalke–Freiburg 17.30

Köln–Hoffenheim 19.30

Az élcsoport állása: 1. Bayern München 25, 2. Union Berlin 23 (11 mérkőzés), 3. Freiburg 21 (11 mérkőzés)

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik megint jó teljesítményt nyújtott (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.