Szoboszlai megköszönte a királyi születésnapi ajándékot

Éppen Szoboszlai Dominik huszonkettedik születésnapján győzte le az RB Leipzig 3-1-re a Real Madridot a Bajnokok Ligájában. A jelentős siker dacára a lipcsei csapat még nem jutott tovább, az utolsó fordulóban ehhez döntetlen kell játszania a Sahtar Doneck ellen.

Magyar Nemzet
2022. 10. 26. 6:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem is kívánhattam volna jobb születésnapi ajándékot. Valószínűleg még nem is volt ilyen, de remélem, hogy még lesz – vágott bele a Real Madrid elleni 3-1-es győzelem értékelésébe az M4 Sportnak nyilatkozva a meccs után. – Ma minden klappolt. Nagyon jó hangulatban keltem fel, még úgy is, hogy reggel kilenctől a csapattal kellett lennem, így nem tudtam a családommal, barátnőmmel, barátaimmal lenni, de nagyon örülök, hogy itthon tartottuk a három pontot. Voltak nehéz időszakaink, de együtt átvészelünk mindent. Most éppen egy jó sorozatban vagyunk. Az elmúlt hét meccsen nem kaptunk ki egyszer sem, pedig elég neves csapatok ellen játszottunk. Úgy érzem, magára talált a csapat.

A csapat a szurkolókkal együtt mámorosan ünnepelte a diadalt.

A lényeget a harmadik gól szerzője, Timo Werner mondta ki:

– A Celtic nagy szívességet tett volna nekünk egy győzelemmel, de elértük, amit szerettünk volna, továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk, és a továbbjutáshoz még csak nem is kell nyernünk a Sahtar ellen – jegyezte meg a német válogatott csatár.

 

A Celtic valóban nagy szívességet tehetett volna, ha legyőzi a Sahtart, akkor ugyanis a Lipcse bravúrja továbbjutást ért volna. Így viszont három pont van a két csapat között (Az RB Leipzignak 9, a Sahtarnak 6 pontja van), amit az ukrán együttes a zárófordulóban ledolgozhat. A Sahtarnak kedvez, hogy házigazdaként fogadja Szoboszlai csapatát, igaz, nem otthon, hanem Varsóban.

 

S ne feledkezzünk meg róla, hogy a Sahtar a második fordulóban 4-1-re győzött Lipcsében. Az RB Leipzignak tehát legalább döntetlen kell a továbbjutáshoz a jövő héten.

 

– Amint kétgólos hátrányba kerültünk, a Lipcse azt játszhatta, amit szeret és tud. Nem vagyok dühös, egyszerűen csak elfogadom, hogy kikaptunk. Előbb-utóbb minden veretlenségi sorozat megszakad, ettől még nem dől össze a világ. A csapatra nem lehet egy rossz szavam sem, eddig nagyon jól szerepeltünk, a vereségekből pedig többet lehet tanulni, mint a győzelmekből – nyilatkozta Carlo Ancelotti – a Real Madrid vezetőedzője a kudarc dacára megőrizte a higgadtságát.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, keddi meccsek:

E csoport:
Salzburg (osztrák)–Chelsea (angol) 1-2, gólszerzők: Adamu (48.), illetve Kovacic (23.), Havertz (64.)
Dinamo Zagreb (horvát)–AC Milan (olasz) 0-4, gólszerző: Gabbia (39.), Leao (49.), Giroud (59.), Ljubicic (69. – öngól)

Az állás: 1. Chelsea 10 pont (csoportelsőként továbbjutott), 2. Milan 7, 3. Salzburg 6, 4. Dinamo Zagreb 4.

F csoport:
Celtic Glasgow (skót)–Sahtar Donyeck (ukrán) 1-1, gólszerző: Giakoumakis (34.), illetve Mudryk (58.)
RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol) 3-2, gólszerzők: Gvardiol (13.), Nkunku (18.), Werner (81.), illetve Vinícius (44.), (90.+4 - tizenegyesből)

Az állás: 1. Real Madrid 10 pont (továbbjutott), 2. RB Leipzig 9, 3. Sahtar Doneck 6, 4. Celtic 2.

G csoport:
Sevilla (spanyol)–FC Köbenhavn (dán) 3-0, gólszerzők: En Nesyri (61.), Isco (88.), Montiel (90.+2)
Borussia Dortmund (német)–Manchester City (angol) 0-0

Az állás: 1. Manchester City 11 pont (csoportelsőként továbbjutott), 2. Dortmund 8 (továbbjutott), 3. Sevilla 5, 4. Köbenhavn 2.

H csoport:
Paris Saint-Germain (francia)–Makkabi Haifa (izraeli) 7-2, gólszerzők: Messi (19, 45.), Mbappé (32., 64.), (35.), Goldberg (67. – öngól), Soler (84.) illetve Seck (38., 50.)
Benfica (portugál)–Juventus (olasz) 4-3, gólszerzők: Silva (17.), Joao Mario (28.), Rafa Silva (35., 50.), illetve Vlahovics (21.), Milik (77.), McKennie (79.)

Az állás: 1. PSG 11 pont (14-6, továbbjutott), 2. Benfica 11 (10-6, továbbjutott), 3. Juventus 3 (8-11), 4. Makkabi Haifa 3 (6-15).

Borítókép: Szoboszlai a középpontban (Fotó: DPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.