Győzelemmel, szépen akar búcsúzni a női kézilabda-válogatott az Eb-től

Albek Anna és Márton Gréta is szép búcsúban reménykedik a női kézilabda Eb-n. Albek az önbizalomról, Márton a csapat becsületéről is beszélt a válogatott ljubljanai hadiszállásán.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 15. 15:05
null
Fotó: Kovacs Aniko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mosonmagyaróvári Albek Anna a második felnőtt világversenyén vesz részt a magyar kézilabda-válogatottal. A 20 éves átlövő hosszú sérüléssel bajlódott az Eb előtt, a zentai születésű játékos a svédek elleni 30-25-ös vereség alkalmával nyújtotta a legjobb teljesítményt az idei Eb-n, két gólt szerzett. 

– Ahhoz, hogy önbizalommal telve tudjak játszani, fizikailag a topon kell lennem, de a sérülésem miatt most nem így éreztem – mondta a válogatott legmagasabb tagja, a 189 centiméter magas jobbátlövő. – Még nem vagyok lábbal elég gyors ahhoz, hogy felvegyem az egy az egy elleni játékot az olyan dinamikusan kézilabdázókkal szemben, mint a svéd Jamina Roberts. A kapitány mindig biztat, azt sulykolja, hogy semmit sem kell bizonyítanom, mert jó vagyok, és Vova tudja, hogy meg tudom csinálni – mondta a mai sajtófélórán Albek.

A szlovénok elleni holnapi búcsúval kapcsolatban Albek elmondta, hogy nem kérdés, a győzelem reményében lép pályára a magyar válogatott. – Mindenképpen meg szeretnénk nyerni az utolsó mérkőzésünket. Tudjuk, hogy nehéz lesz; a szurkolók óriási hangulatot csinálnak majd a csarnokban. De nekünk nincs miért tartogatnunk az erőnket, mindent ki kell adnunk magunkból. Ki kell egyensúlyozni az erőfölényüket, hogy két ponttal menjünk haza – mondta a fiatal átlövő. Albek hozzátette, olykor azt érezte, mintha csak az U19-es Eb-n játszana, amikor Vámos Petrával és Kuczora Csengével alkotta a belső hármast. Ebből is látszik, milyen fiatal és talán milyen sokra hivatott a magyar válogatott.

Márton Gréta
Márton Gréta mindent ki akar adni magából a szlovénok ellen. Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Márton Gréta abban bízik, hogy a Stozica Arénában várható telt ház, és a parázs meccshangulat nem csak a szlovén, a magyar válogatott játékosait is segíti majd. – Talán ez rajtunk is tud lendíteni. Az utolsó mérkőzésünk már tét nélküli, és éppen ezért nekünk már nincsen veszítenivalónk, a becsületünk a tét. Jó lenne, ha győznénk. A legutóbbi két alkalommal szoros meccseket játszottunk ellenük. Akkor Ana Gros nem játszott, szerdán az ő semlegesítése lesz a kulcs. A felkészülési mérkőzésen jól mentek a betörések és a szélekre is több labda érkezett. Bízom az átlövő játékosainkban, ők nagyon tehetségesek és jó kezük van. Ha magabiztosak és sikerülnek az első lövések, akkor sokat tudnak nekünk segíteni. Bennem már nem maradt sok. Én mindig úgy próbálok játszani, hogy utána tiszta legyen a lelkiismeretem. A szlovénok ellen szükség lesz az utolsó erőtartalékokra – mondta a fradista szélső.

Borítókép: Albek Anna szeretne szépen búcsúzni az Eb-től (Fotó: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.