Kuczora Csenge szerint nem lehetetlen legyőzni a szlovénokat az Eb-n

Az ifi Eb-győztes Kuczora Csenge élete első felnőtt világversenyén hullámzóan teljesít. A váci játékos nem érezte a játékot Dánia ellen, de Svédország ellen javított, öt gólt szerzett. A 22 éves irányító felszabadult játékkal lepné meg ma délután a szlovén válogatottat.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 16. 10:44
Kuczora Csenge
Kuczora Csenge Fotó: Kovacs Aniko Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuczora Csengét 2018-ban egy súlyos sérülés választotta el attól, hogy tagja legyen a hazai rendezésű junior világbajnokságon győztes csapatnak. Az élet 2020-ban kárpótolta a támadásban és védekezésben is megbízható teljesítményre képes játékost, junior Eb-t nyert a magyar válogatottal, és őt választották meg a torna legjobb védőjének. Később a Kézisek Kézise, Kovács Péter is ódákat zengett a fiatal játékosról.

A dánok ellen mérsékelt teljesítményt nyújtott   Fotó: Kovács Anikó

A 22 éves kézilabdázónak az idei az első felnőtt világversenye, és a válogatotthoz hasonlóan ő is hullámzó teljesítményt produkált eddig az Eb-n. Dánia ellen nem élete formájában kézilabdázott, de a svédeknek dobott öt gólt, bátran, harcosan játszott. Hasonló teljesítményre lenne szükség a szlovénok elleni utolsó Eb-mérkőzésen. – Magam sem tudom az okát, de úgy érzem, megint visszaestünk egy kicsit. Azt éreztem a svédek ellen, hogy hiába akarunk, küzdünk, egy bizonyos határt nem tudunk átlépni, pedig, ha megtettük volna, az eredményességgel párosulhatott volna – mondta az Eb-újonc.

Kuczora szerint nem lehetetlen küldetés legyőzni a házigazdát az utolsó magyar érdekeltségű Eb-mérkőzésen. 

– Egymásból és magunkból kell erőt merítenünk, ki kell húznunk egymást a gödörből, mert ezt másképp nem lehet megcsinálni.

A szlovénokkal játszottunk két edzőmeccset az Eb előtt, de ott nem szerepelt a hazaiak legjobbja, Ana Gros. Októberben a védekezésünk és a támadásunk is jobb volt, szerintem ezekből az élményekből töltekezhetünk.

A fiatal irányító úgy véli, hogy a Stozice Arénában a szlovén szurkolók túlsúlya nem hat bénítóan a magyar válogatottra. – A mi csapatunk nagy része már játszott meccset nagyobb közönség előtt, szerintem a szurkolói hangulatot kezelni tudjuk, ezzel biztosan nem lesz gond.

Ami pedig a játékos önértékelését illeti, Kuczora jellemezte az Eb-n mutatott formáját. – A hit sokat számít, sajnálom, hogy csak az utolsó előtti meccsen tudtam megmutatni, hogy mire is vagyok képes. Nemcsak odaálltam és lőttem, hanem el is hittem, hogy az a lövés pontos lesz, és be is megy. Kár, hogy csak a végére állt ez így össze bennem. Bízom benne, hogy hosszú távon kiharcolhatom a helyem a válogatottban, de természetesen tisztában vagyok azzal, hogy rengeteget kell tennem ezért. Soha nem dőlhetek hátra – mondta a váci játékos.

Borítókép: Kuczora győzelemre készül a szlovénok ellen (Fotó: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.