Di María góljának a Juventus úgy örül, mintha zebramezben szerezte volna

A katari labdarúgó-világbajnokságon az Argentína–Franciaország döntőre a Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, a Tottenham Hotspur és a Juventus is adott játékost mindkét csapatba. A Juvét erősítő Angel Di María góljának nagyon örülnek Torinóban, Párizsban annak nem igazán, hogy Lionel Messi kétszer is bevette a francia válogatott kapuját. A döntőben a hosszabbítás után 3-3 volt az állás, 11-esekkel a dél-amerikaiak kerekedtek felül.

Magyar Nemzet
2022. 12. 18. 19:15
Di María
Loszaíl, 2022. december 18. Az argentin Ángel di María, miután berúgta csapata második gólját Hugo Lloris francia kapusnak a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-döntő négy klub szurkolóinak sajátságos helyzetet teremtett: a Paris Saint- Germain, az Atlético Madrid, a Tottenham Hotspur és a Juventus az argentin és a francia válogatott keretébe egyaránt adott játékost. A PSG szurkolói nyilván a francia együttes sikeréért szorítottak, amelyben volt a legnagyobb sztár, így az argentinok csillaga ezúttal ellenfél volt. A PSG Twitter-oldalán a vb-döntő előtt mindenesetre leszögezték: mindkettőjükre büszkék. Az Atlético Madridot illetve Nahuel Molina és Rodrigo De Paul, a Tottenhamet Hugo Lloris, illetve Cristian Romero, a Juventust Adrien Rabiot, illetve Ángel di María képviselte egymással szemben a kezdőcsapatokban, s az argentinoknál még Leandro Paredes a Juventus, Ángel Correa az Atlético Madrid játékosa, ők ott ültek a kispadon. (Paredes a 102. percben De Pault váltva állt be.)

Messi és Mbappé is a vb-trófeára hajtott
Messi és Mbappé is a vb-trófeára hajtott Forrás: Twitter/Paris Saint-Germain

Az Atlético Madrid négy játékost adott a két döntős csapat keretébe:

Forrás: Twitter/Atlético de Madrid

 

A Tottenham Hotspur oldalán a Cuti becenevű Romerónak és Llorisnak is szerencsét kívántak.

A Juventusnál három játékost figyeltek nagyon:

Ángel Di María Torinóban is hős lett

És Torinóban úgy örültek Di María góljának, mintha azt a Juventus mezében szerezte volna:

Párizsban természetesen nem volt nagy örömködés, amikor még ezt megelőzően Lionel Messi 11-esből bevette Lloris kapuját. A szünetben azt azért tudatták, hogy Argentína 2-0-ra vezet, és a dél-amerikaiaknak Messi szerezte meg a vezetést.

Úgy nézett ki, hogy a vb-döntőnek Messi és Di María (akit a 64. percben lecseréltek) a két főszereplője, de jött Mbappé, aki előbb 11-esből, majd akcióból is betalált, és 2-2 után jöhetett a hosszabbítás! A 108. percben Messi újra betalált, de a 118. percben Mbappé megint értékesített egy büntetőt, így 3-3 után büntetőpárbaj következett. Ebben az említett játékosok közül Messi, Paredes, illetve Mbappé nem hibázott, de két másik francia igen, így Argentína lett a világbajnok. 

A PSG mi mást tehet: gratulál Messinek, és leborul Mbappé előtt is. A vb-történelemben vb-döntőben korábban csak egy játékos ért el mesterhármast, az angol Geoff Hurst (1966, Anglia, Anglia–NSZK 4-2, hosszabbítás után.)

Di Mária gólörömös képe aktuális maradt.

Di María
Di María Forrás: Twitter/FIFA World Cup

 

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Az argentin Ángel di María, miután berúgta csapata második gólját Hugo Lloris francia kapusnak a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína–Franciaország mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.