Elmondása szerint ezért a mostani Messi eddigi legjobb vb-je

Argentin győzelemmel végződött az Ausztrália elleni nyolcaddöntő a katari labdarúgó-világbajnokságon. Lionel Messi pályafutása ezredik mérkőzésén egyszer talált be, a meccs legjobbjának választották, majd könnyekkel a szemében arról beszélt, miért különleges neki a mostani torna.

Magyar Nemzet
2022. 12. 04. 8:08
Argentina vs Australia: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022
AL RAYYAN, QATAR - DECEMBER 03: Lionel Messi (10) of Argentina celebrates after scoring a goal with his teammates during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Argentina and Australia at Ahmad Bin Ali Stadium in Al Rayyan, Qatar on December 03, 2022. Mohammed Dabbous / Anadolu Agency (Photo by Mohammed Dabbous / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Argentína Ausztrália 2-1-es legyőzésével bejutott a katari futball-vb negyeddöntőjébe. Az összecsapás legjobbjának – nem véletlenül – Lionel Messit választották, aki ugyan az első félidőben volt eredményes, de főleg a másodikban parádézott. Ha csak rajta múlott volna, nagyobb különbség alakul ki a két válogatott között, a csapattársai viszont nem tudták gólra váltani a gólpassznak beillő átadásait.

A mérkőzés vége emiatt a kelleténél szorosabb lett, az ausztrálok az egyenlítéstől sem jártak messze, de végül a dél-amerikaiak kezdhettek hatalmas ünneplésbe. A szurkolók a pályafutása 1000. mérkőzését játszó Messi nevét skandálták, ez még a sokat látott klasszist is elérzékenyítette.

– Elképesztő érzés – árulta el a 35 éves szélső. – Nagyon boldog vagyok, hogy megoszthatom velük ezt a csodálatos pillanatot. Rengeteg erőfeszítésükbe került, hogy itt legyenek velünk minden egyes meccsen. És azt is tudom, hogy az emberek mennyire élvezik a vb-t otthon, Argentínában is. Bár mindannyian szeretnének itt lenni, ez nem lehetséges. Kötelék alakult ki köztünk, ami csodálatos. Egészen hihetetlen a szenvedély, az energia, az öröm, amit közvetítenek felénk. Szóval nagyon hálásak vagyunk nekik.

Messi feltehetően utolsó világbajnokságán vesz részt, de nem csak ezért különleges neki a mostani torna. A szurkolókon kívül a lelátókon mások is árgus szemekkel figyelik a ténykedését a pályán, méghozzá a három fia, akik már mindannyian elég idősek ahhoz, hogy megértsék a vb jelentőségét. Thiago tíz, Mateo hét, Ciro pedig négyéves.

– Mindig a családom jár az eszemben. A gyerekeim már egyre nagyobbak, és mindent megértenek. Olykor ők is velünk szenvednek, máskor élvezik a mérkőzéseket. Nagyon boldog vagyok, hogy velük élhetem meg ezt az időszakot. Ez az első olyan világbajnokságom, amikor már a gyerekeim is elég nagyok ahhoz, hogy megértsék, mi történik. A legkisebb fiamnak ez az első vb-je, mindig ő a legboldogabb. A legidősebb, Thiago, korábban nem értette, mi a világbajnokság – mesélte könnyes szemmel a Paris Saint-Germain kiválósága.

Így ünnepelt Messi családja az édesapa gólja után:

 

Di Maria visszatérésében reménykednek

Lionel Scaloni szerint az argentin válogatott fáradtabb volt az ausztrálnál, és Messi gólja kulcsfontosságú volt a találkozón.

– Nagyon elégedettek vagyunk. Megerőltető meccs volt, és hasznos is, hiszen megértettük, mennyire nehéz elérni bármit is ezen a tornán. Az ausztrálok kipihentebbek voltak, mint mi. Az első félidő nagyon nehéz volt, de Messi megszerezte a vezetést, azután pedig jobbak lettünk. Alkalmazkodnunk kellett, ezért becseréltem Lisandro Martinezt. Úgy gondoltam, hogy valami újításra van szükségünk, és szerintem a becserélése segített nekünk. A végén elkerülhettük volna a szenvedést is, ha nem hagy rengeteg helyzetet kihasználatlanul – értékelt az argentin szövetségi kapitány.

Scaloni ezután arról beszélt, nagy sajnálatára Ángel Di Maria ezúttal nem állt készen a játékra.

– Remélhetőleg a következő meccsen már játszhat. Mindig kísért a gondolat, hogy becseréljem, amikor a kispadon van, de azt hiszem, ezúttal nem tett volna jót senkinek, ha játszik. Bízunk benne, hogy tovább javul az állapota, és hamarosan készen áll majd a játékra.

Az argentin válogatottnak a negyeddöntőben is szükségük lehet a 34 éves szélsőre, amikor az Egyesült Államokat búcsúztató Hollandiával néznek szembe.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

 

Borítókép: (a levegőben) a gólját ünnepli a csapattársaival (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Mohammed Dabbous)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.