időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Heves francia támadás a FIFA ellen az érvénytelenített gól miatt

Magyar Nemzet
2022.12.01. 08:21 2022.12.01. 08:27
Heves francia támadás a FIFA ellen az érvénytelenített gól miatt

Nem mintha bármilyen jelentősége lett volna Antoine Griezmann góljának, de dübörög a franciák önérzete. A Tunézia ellen érvénytelenített találat miatt hivatalos panasszal fordult a Francia Labdarúgó-szövetség a FIFA-hoz.

Az új-zélandi Matthew Conger nevét egy életre megjegyzik a franciák. A világbajnoki címvédő, a záró kör előtt már biztos csoportelső francia labdarúgó-válogatott a D csoport utolsó fordulójában kikapott Tunéziától. A franciák szerint Conger játékvezető és a VAR tehet erről. Miután a meccs záróakkordjaként a játékvezető a VAR jelzésére visszanézte, majd visszavonta Antoine Griezmann egyenlítő gólját. A franciák jelezték, panaszt tesznek a FIFA-nál, mert szerintük nem lehetett volna már használni a videóbírót.

Griezmann a 98.percben egyenlített. A tunéziai játékosok elvégezték a középkezdést, majd néhány másodperc játék után az új-zélandi Matthew Conger játékvezető lefújta a mérkőzést. De ekkor jött a nem várt fordulat: Conger gyorsan jelezte, hogy kimegy megnézni a gól felvételét, végül visszavonta a találatot. Csak azzal érvelhetett, hogy Griezmann lesen volt az akció indulásakor. Ezt követően pedig az egyszer már lefújt mérkőzésen szabadrúgással folytatódott a játék, s nagyjából fél perc után Conger végleg lefújta a meccset.

Volt egy kis nézeteltérés a pályán      Fotó: AFP

A L’Équipe beszámolója szerint néhány órával a meccs vége után a Francia Labdarúgó-szövetség jelezte: hivatalosan is panaszt nyújt be a FIFA-nál a történtek miatt, mert értelmezése szerint nem lehetett volna használni a VAR-t a gól érvényességének megállapítására, miután a játék újraindult. Innen folytatódik a történet. Congernek meg talán már véget is ért a vb.

Borítókép: Griezmann érvénytelenített gólja miatt áll a bál (Fotó: AFP) 

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.