Így reagált Mbappé a belőle viccet csináló kapus csúfolódására

Emiliano Martínez nem éppen stílusosan ünnepelte, hogy Argentína válogatottja megnyerte a katari labdarúgó-világbajnokságot, és több alkalommal is a vesztes fél egyik játékosán, Kylian Mbappén élcelődött, holott utóbbi többször is bevette a kapuját. Most a csúfolódás tárgya is reagált, de nem akart belemenni az adok-kapokba.

Magyar Nemzet
2022. 12. 29. 17:42
Emiliano Martinez  és Kylian Mbappé
(FILES) In this file photo taken on December 18, 2022, Argentina's goalkeeper #23 Emiliano Martinez and France's forward #10 Kylian Mbappe pose on the podium after receiving the Golden Glove and Golden Boot awards respectively, during the Qatar 2022 World Cup trophy ceremony after the football final match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha. - French Sports Minister Amelie Oudea-Castera on December 23, 2022, accused Argentine players of being "inelegant winners" and "vulgar" for mocking her country's star Kylian Mbappe after winning the World Cup final. Oudea-Castera singled out goalkeeper Emiliano Martinez, who was seen in the victory parade in Buenos Aires holding a baby doll its face covered with a photo of French star Mbappe. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tíz nappal a francia válogatottal elveszített világbajnoki döntőt követően már a klubja mezében lépett pályára, és győzelemre vezette a Paris Saint-Germaint a Strasbourg ellen. Bár a ráadásban szerzett gólja is elég beszédtémát szolgáltathatott volna, a szerdai mérkőzés után az újságírók inkább a katari tornáról kérdezték a támadót, aki csalódottan, de készségesen válaszolt.

– Soha nem fogom teljesen megemészteni a történteket, de a klubom nem tehet arról, hogy a válogatott kudarcot vallott, szóval pozitív szellemben kell visszatérni. Szeretném segíteni a csapatomat, hogy továbbra is veretlenek maradjunk. Elhivatott vagyok, hogy minden lehetséges trófeát megnyerjünk – nyilatkozta a csatár.

Mbappé lett a vb gólkirálya, a 3-3-as eredménnyel végződött fináléban háromszor is bevette az argentinok kapuját, majd a szétlövésben is értékesítette a büntetőjét, így kijelenthető, hogy rajta nem múlott a győzelem. A dél-amerikaiak hálóőre, Emiliano Martínez mégis a PSG játékosán élcelődött. Egy videó keringett a világhálón arról, hogy az öltözőben Mbappé „tiszteletére” egyperces csendet kért, majd az argentinok buszparádéjára egy babát is magával vitt, amire a francia rivális arcát ragasztotta. 

Mbappénak minden bizonnyal megvolt a véleménye a történtekről, de Martínez csúfolódására nem akart reagálni.

– Az argentinok ünneplése nem rám tartozik. Egyébként sincs annyi energiám, hogy lényegtelen dolgokra pazaroljam. Nekem most csak az fontos, hogy a csapatomban a legjobb teljesítményt nyújtsam 

– fogalmazott a 24 éves futballista. Mbappé klubbéli csapattársáról, Lionel Messiről is szót ejtett, aki szintén a vb-győztes argentin válogatott tagja volt, és még a pihenőjét tölti. – Nagyon várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk, gólokat szerezzen és meccseket nyerjen. A döntő után váltottunk pár szót, gratuláltam is neki. Elérte élete fő célját azzal, hogy Katarban nyert a válogatottal, de én is vágytam az újabb világbajnoki címre. Neki összejött, nekem most nem.

Borítókép: Emiliano Martínez (balra) és Kylian Mbappé (Fotó: AFP/Franck Fife)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.