A magyar kapitány nem ilyen meccsre számított a svédek ellen

A magyar válogatott szövetségi kapitánya továbbra is büszke a csapatára, pedig a kilenc gólos vereség nem nézett ki jól a házigazda Svédország ellen a férfikézilabda vb középdöntőjében. Chema Rodríguez szerint egyáltalán nem befolyásolta a játékosok mentális felkészülését, hogy tisztában voltak a Portugália–Brazília meccs végeredményével.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 18. 22:39
WANNE, Hampus; ILIC Zoran
Göteborg, 2023. január 18. Ilic Zoran (j) és a svéd Hampus Wanne a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntõjének elsõ fordulójában játszott Magyarország - Svédország mérkõzésen a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 18-án. A magyar válogatott 37-28-ra kikapott Svédországtól. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott 37-28-ra kikapott Svédországtól a férfikézilabda vb középdöntőjének első fordulójában. Chema Rodríguez csapata a második félidőben akár szorosabbá is tehette volna a meccset, esélye volt arra, hogy felzárkózzon két gólra, de sok technikai és egyéb hibáját kegyetlenül megbüntette az ellenfél. 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya nem ilyen meccsre számított. – Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy Portugália Brazília elleni döntetlenjével újabb esélyt kaptunk a legjobb nyolc közé kerüléshez. A Svédország elleni mérkőzést nem engedtük el, nem ilyen mérkőzésre számítottunk. Mindent megtettünk, sőt, kisebb nagyobb megingásaink ellenére a negyvenedik percig tisztességesen helyt álltunk, de utána elkövettünk néhány hibát, amelyet könyörtelenül megbüntetett az ellenfél. De ne felejtsük el, mégis csak a regnáló Európa-bajnok ellen játszottunk – értékelt a kapitány.

Chema Rodríguez hozzátette, hogy a Portugália és Svédország elleni vereség két kőkemény mérkőzés vár a csapatára, és szerencsés esetben ezeken a meccseken lehet lépéseket tenni a továbbjutás felé. – Azt gondolom, senkinek sem kell bemutatni Brazília játékerejét, láttuk, hogy mire képes a pénteki ellenfelünk. A Zöld-foki szigetek csapatát sem szabad leírnunk. Most pihenünk valamennyit, és igyekszünk minél alaposabban felkészülni Brazília ellen. Most is büszke vagyok a fiúkra, a tíz gólos vereség ellenére küzdöttek a végsőkig, de ma ennyire tellett. Pénteken megpróbálunk javítani – mondta Chema Rodríguez.

Borítókép:  Ilics Zorán és a magyar válogatott is alulmaradt a svédekkel szemben (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.