A vb legtöbbet bírált játékvezetője magát is leküldené a pályáról

Spanyol sajtóinformációk szerint a katari labdarúgó-világbajnokságon való ténykedése miatt sokat kritizált Antonio Mateu Lahoz játékvezető úgy döntött, hogy az idény végén szögre akasztja a sípot, miután nem osztották be egy mérkőzésre sem a La Liga következő fordulójára.

Magyar Nemzet
2023. 01. 05. 19:39
Lionel Messi (balra) és Antonio Mateu Lahoz
Spanish referee Antonio Mateu Lahoz shows a yellow card to Argentina's forward #10 Lionel Messi during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between Netherlands and Argentina at Lusail Stadium, north of Doha, on December 9, 2022. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP) Fotó: AFP

Spanyol sajtóinformációk szerint a katari labdarúgó-világbajnokságon való ténykedése miatt sokat kritizált Antonio Mateu Lahoz játékvezető úgy döntött, hogy az idény végén szögre akasztja a sípot, miután nem osztották be egy mérkőzésre sem a La Liga következő fordulójára.

A spanyol Antonio Mateu Lahozzal nagyot fordult a világ a katari világbajnokság óta. A La Liga mellett a spanyol kupasorozatokban is bíráskodott, a Chelsea és a Manchester City közötti 2021-es Bajnokok Ligája-döntőt is ő vezette, valamint Európa- és világbajnokságokon is szerepet kapott. 

Katarban viszont a 45 éves játékvezető sajnálatos módon nem a nagyszerű ítéleteivel került a figyelem középpontjába. Az Argentína–Hollandia vb-negyeddöntőn tizennyolc sárga lapot osztott ki, és a mérkőzés után mindkét válogatott játékosai panaszkodtak rá. Csapata továbbjutott, az argentin mégis rendkívül dühös volt, és bár először, az esetleges eltiltástól tartva, nem akarta kifejteni a véleményét, de aztán néhány szót mégis elejtett Lahozról.

– Már a mérkőzés előtt is aggódtunk, mert tudtuk, hogy milyen. Azt hiszem, hogy a FIFA-nak meg kell vizsgálnia, hogy mi történt, és nem beosztani egy hozzá hasonló játékvezetőt ezekre a mérkőzésekre – vélekedett a Paris Saint-Germain aranylábú futballistája.

 

Frenkie de Jong véleménye nem teljesen egyezett Messiével, bár azzal egyetértett, hogy ez a mérkőzés kicsúszott a kezei közül.

– Messi a kezével ütötte tovább a labdát, ő mégis továbbengedte. Egyébként egy kedves férfiról van szó, és általában a bíráskodására sem lehet panasz. De amit ma a hosszabbítás alatt mutatott, az rettenetes volt. Azt hiszem, hogy teljesen elvesztette a fonalat. Nem az ő hibája volt, viszont ez befolyásolta a meccs végkimenetelét – sajnálkozott a hollandok középpályása.

A negyeddöntőben való „ámokfutása” után Lahozt hazaküldte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség. Ezt követően a Barcelona és az Espanyol közötti derbit is ő vezette, és itt sem lassított: tizennégy sárga és két piros lapot osztott ki a játékosok között. Azóta egy meccsen fújta a sípot, de az előttünk álló hétvégén már mellőzte őt a spanyol szövetség. Úgy tűnik, hogy Lahoznak is elege lett a kritikaáradatból, és sajtóértesülések szerint az idény végén befejezi játékvezetői pályafutását.

 

Borítókép: Lionel Messi (balra) és Antonio Mateu Lahoz a világbajnoki negyeddöntőn (Fotó: AFP/Alberto Pizzoli)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.